TEMATSKA CJELINA

Top promocija Hrvatske u Europa-Parku: Mate Rimac i Baby Lasagna uz glavnu atrakciju

19.07.2024 u 22:42

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković je u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden Württemberg posjetio mjesto Rust, u kojem se nalazi Europa-Park. Večeras je tamo počeo hrvatski ljetni festival povodom nedavnog otvorenja cjeline parka posvećene našoj zemlji

Koliko ovo znači za promociju Hrvatske najbolje, govori podatak da je ovaj zabavni park drugi po veličini u Europi, a među parkovima koji rade sezonski prvi je u svijetu. Otvoren je još 1975. godine. 16 evropskih zemalja do ove godine u njemu dobilo svoje tematske cijeline, a sada se u njemu predstavlja i Hrvatska, javio je novinar Gordan Žvanović za Dnevnik HTV-a.

S prirodnim ljepotama naše zemlje s istaknutim znanstvenicima, sportašima i izumiteljima upoznat će se gotovo 7 milijuna ljudi godišnje koliko ih posjeti Europa-Park. S njegovim vlasnicima susreo se premijer Andrej Plenković. Obišao je park dio posvećen Hrvatskoj i zahvalio je na naklonosti našoj zemlji.

Plenković je istaknuo da je ovo sjajna reklama za Hrvatsku. Posjetitelji su večeras uživali i u nastupu Baby Lasagne, a u cijelini posvećenoj Hrvatskoj smještena je nova glavna atrakcija, riječ je o najduljem roller coasteru u Europi. Tematski povezuje našeg slavnog znanstvenika Nikolu Teslu i još jednog hrvatskog inovatora Matu Rimca.

Nepregledni red za glavnu atrakciju najposjećenijeg zabavnog parka na svijetu. Na Voltronu Neveri powered by Rimac, od travnja kad je postao dostupan posjetiteljima, vozilo se već oko milijun ljudi. Poput Rimčeve nevere s kojom dijeli ime, i Voltron je višestruki rekorder. Lansira se pod najstrmijim kutom od čak 105 stupnjeva, najduži je roller coaster u Europi, dug 1385 metara, a one koji se usude njime voziti očekuje čak sedam okretanja s više od 2 sekunde bestežinskog stanja.

Atrakcija: Voltron Nevera powered by Rimac

"Bilo je ludo - jako brzo i divlje", "Sjajno iskustvo - pritisak koji osjećaš je nevjerojatan", "Danas smo se ponovno vozili na Voltronu i to je najveća nova atrakcija u Europa- parku. Smještena je u cjelini posvećenoj Hrvatskoj tako da i Hrvatsku svakako treba posjetiti", neke su od reakcija posjetitelja.

Vrtoglava vožnja, koja priča o našem znanstveniku Nikoli Tesli, uklopljena je u detaljno izrađen hrvatski krajolik, inspiriran povijesnim gradom Hvarom, s elementima poput replike zvonika crkve sv. Pelagija u Novigradu. U zabavnom parku s više od 100 atrakcija Hrvatska je 17. europska zemlja koja je dobila svoju cjelinu, prva nakon 15 godina.

Supruga direktora Parka podrijetlom iz Hrvatske

'Ja sam razlog što je Hrvatska ovdje u Europa-parku. Htjeli smo cjelinu posvećenu Hrvatskoj izgraditi što autentičnije tako da sam u sam proces uključila više hrvatskih tvrtki, dizajnera i izumitelja', kaže supruga izvršnog direktora Europa-parka Miriam Mack. Podrijetlom iz Hrvatske, Miriam je potaknula svoga supruga, čiji je otac osnivač zabavnog parka, da i njezina zemlja bude predstavljena. Za posjetitelje su pripremljena autohtona jela iz naših krajeva kao i edukativna interaktivna izložba Hrvatsko nadahnuće.

Interaktivna izložba Hrvatsko nadahnuće

'Kad sam došao i vidio sve ovo pomislio sam - ako Hrvatska izgleda ovako, definitivno idem u Hrvatsku, reagirao je posjetitelj Europa parka. 'Hrvatska je mala zemlja, ali izumi koji su iz nje došli su nevjerojatni, kao i sportski rezultati, dostignuća s područja tehnologije i medicine, tu je i Mate Rimac kao važan dio naše suradnje. Glavna je ideja izložbe pokazati svima što su Hrvati dali svijetu', dodaje Miriam Mack. Upravo je cjelina posvećena Hrvatskoj najposjećeniji dio zabavnog parka, koji se prostire na čak 950 tisuća četvornih metara.