plamen sve progutao

[VIDEO] Tragedija u Sjevernoj Makedoniji: Planula covid bolnica u Tetovu, prve informacije govore o velikom broju poginulih

08.09.2021 u 23:49

Bionic
Reading

U gradu Tetovu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije u srijedu navečer izbio je požar u modularnoj covid bolnici, a informacije makedonskih medija govore o najmanje 15 poginulih

Još se ne znaju okolnosti koje su dovele do požara, ali se vrlo brzo očekuje da će službene vlasti doći do točnih informacija o događaju.

Još nije poznat niti ukupan broj žrtava. Portal Tetova1 piše o najmanje 15 poginulih, dok televizija Sitel TV ima neslužbene informacije o čak 30 poginulih. Službeni broj zasad nije objavljen.

'Požar je već ugašen i sve ekipe iz bolnice su mobilizirane za pomoć ozlijeđenima. Hitno su prevezeni u Skoplje radi odgovarajuće njege, mobilizirani su timovi klinike. Uskoro ćemo izaći s novim informacijama', napisao je ministar zdravstva Venko Filipce.

Otišao je na mjesto nesreće i napisao da će uskoro nakon uvida u situaciju podijeliti službene informacije o tome što se točno događa.

'Apeliram na smirenost dok čekamo detalje nesreće', napisao je ministar.