SDSS U OFENZIVI

Traže smjenu R. Tomašić iz Odbora za ljudska prava i manjine

19.03.2013 u 16:34

Bionic
Reading

Komentirajući izjave predsjednice HSP-a dr. Ante Starčevića Ruže Tomašić o predsjedniku SDSS-a Vojislavu Staimiroviću, SDSS će tražiti njezinu smjenu s dužnosti potpredsjednice saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine te kako je očito da ona ‘ne živi u sadašnjem vremenu, nego u vremenu od 1941. do 1945. godine’

Predsjednici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović i Zajedničkog vijeća općina Dragan Crnogorac razgovarali su danas u Vukovaru s američkim veleposlanikom Kennethom Mertenom o aktualnim pitanjima i položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, potvrdio je novinarima Dragan Crnogorac.

‘Bio je to naš prvi sastanak s novim američkim veleposlanikom u Hrvatskoj i upoznali smo ga s nekim stvarima, obvezama Republike Hrvatske i neriješenim problemima te zadnjim događajima u gradu Vukovaru’, rekao je Crnogorac dodajući kako je veleposlanika Mertena posebice zanimalo stanje u vezi s uvođenjem dvojezičnosti.
Po riječima Dragana Crnogorca, američki veleposlanik Kenneth Merten zauzeo se pritom za, kako je rekao, ‘apsolutno poštovanje i primjenu hrvatskih zakona’.

Crnogorac se osvrnuo i na jučerašnju izvanrednu konferenciju za novinare predsjednika vlade Zorana Milanovića te je rekao kako je to bilo prvi put da se neki od hrvatskih premijera javno oglasio s namjerom da zaštiti neku od ‘ugroženih grupa svojih građana’.

Komentirajući izjave predsjednice HSP-a dr. Ante Starčevića Ruže Tomašić o predsjedniku SDSS-a Vojislavu Staimiroviću, rekao je kako će SDSS tražiti njezinu smjenu s dužnosti potpredsjednice saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine te kako je očito da ona ‘ne živi u sadašnjem vremenu, nego u vremenu od 1941. do 1945. godine’.

Američki veleposlanik Kenneth Merten boravio je u Vukovaru u povodu otvorenja Američkoga kutka u Gradskoj knjižnici u Vukovaru, a sastao se i razgovarao i s gradonačelnikom Željkom Sabom.