društvene mreže gore

Turčin sa zračnim pištoljem osvojio internet: Pogledajte čime se proslavio

01.08.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Društvene mreže eksplodirale su zbog turskog olimpijskog streljaša koji se pojavio na Olimpijskim igrama u Parizu i, potpuno ravnodušnim nastupom, odnio srebrnu medalju

Jučer se s rukom u džepu, bez ikakvih optičkih naprava i zaštitne opreme te potpuno smiren, Yusuf Dikeç svojim nonšalantnim stavom izdvojio od svojih opremljenih i visoko koncentriranih suparnika u natjecanju zračnom puškom na deset metara, prenosi Euronews.

Pedesetjednogodišnji Dikeç uspio je osvojiti drugo mjesto bez posebnih leća te zaštite za oči i uši, za što je dobio srebrnu medalju. Njegovu snimku na internetu do sada je vidjelo čak 90 milijuna ljudi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: The Final

Većina olimpijskih streljaša opremljena je specijalnom zaštitom za uši te lećama koje blokiraju vid u jednom oku i smanjuju odsjaj, ali Dikeçu izgleda nije bila potrebna nikakva oprema u borbi za medalju.

Dikeç je turski sportski strijelac koji se natječe u disciplinama zračnim pištoljem, a umirovljeni je policajac i član sportskog kluba Jandarma Gücü. Rođen je u selu Taşoluk u Turskoj te je nakon srednje škole upisao vojnu školu u Ankari. Napredovao je do čina narednika, a sportskim se streljaštvom počeo baviti 2001. godine. Od tada se natječe u vojnoj reprezentaciji. Nekoliko je puta bio državni rekorder u raznim kategorijama disciplina koje uključuju streljaštvo, a 2006. godine postavio je svjetski rekord u disciplini pištoljem sa središnjom paljbom na 25 metara na CISM vojnom svjetskom prvenstvu. Sveukupno je šest puta osvojio prvo mjesto u disciplinama sa zračnim, standardnim i pištoljem za centralnu paljbu.