NAPETO S GRMOJOM

Turudić o naprasnom napuštanju sjednice: 'Ovo je potpuno promašeno'

27.09.2024 u 12:32

Bionic
Reading

Odbor za pravosuđe danas raspravlja o curenju informacija iz izvida i istraga. Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić napustio je sjednicu i prije njezina završetka

U skladu sa zaključkom odbora o održavanju tematske sjednice, na sjednicu odbora pozvani su Ivan Turudić i ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan.

Turudić je prije izlaska iz dvorane poručio zastupniku Mosta Nikoli Grmoji:

'Grubo se insinuira da sam nekim dogovorio dolazak na sjednicu. Optužujete me da sam došao na sjednicu na koju ste me vi pozvali. Ovo je nevjerojatno. Prigovarate mi što sam došao. Ispričavam se što sam remetio vaš mir. Doviđenja i hvala vam na pažnji.'

Na saborskom hodniku Turudić je potom kratko porazgovarao s novinarima. 'Na pitanja koja su mi postavili sam dao odgovor', rekao je glavni državni odvjetnik.

  • +6
Ivan Turudić na sjednici Odbora za pravosudje na temu curenja informacija Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

'Ovo je potpuno promašena sjednica. Uopće nije bilo bitno što ću ja reći, jasno je da su zaključci unaprijed doneseni. Odazvao sam se pozivu, a ispao sam maltene odgovoran što sam došao. Grmoja je izrazio nezadovoljstvo što sam došao. Žao mi je, ispričavam se', rekao je Turudić i otišao.

Tijek događanja možete pratiti ovdje.