veleučilište

U Bjelovaru se otvara diplomski studij sestrinstva, moguće i izvanredno studiranje

27.11.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Veleučilištu u Bjelovaru zbog velikog interesa sljedeće akademske godine uvodi diplomski studij sestrinstva, kvota za upis dvogodišnjeg programa bit će 60-tak studenata, a studiranje će biti moguće redovito i izvanredno, rečeno je u ponedjeljak na predstavljanju studija

„Osnivanje diplomskog studija dio je strategije Veleučilišta, a ankete su pokazale da postoji velik broj zainteresiranih. Tomu valja pridodati i da smo i vrlo blizu odluke da nam se odobri projekt gradnje studentskog doma, što su svakako jako dobre vijesti za visokoškolsku ustanovu koja je glavni stup nositelja razvoja modernog bjelovarskog gospodarstva”, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Čak 97 posto studenata koji diplomiraju na Veleučilištu u Bjelovaru u roku od tri mjeseca pronađe posao, dodao je Hrebak.

Dekanica Zrinka Puharić rekla je da je bjelovarsko Veleučilište krajem listopada završilo proces reakreditacije te dobilo pozitivno mišljenje za ustanovu i sve svoje studijske programe, što je bio preduvjet za otvaranje novog studijskog programa.

„Sestrinstvo je naš najbrojniji smjer i prema anketi, imamo jako puno studenata koji bi željeli nastaviti svoje obrazovanje na četvrtoj i petoj godini u našoj ustanovi”, naglasila je dekanica Puharić.

Prodekanica Tatjana Badrov prezentirala je rezultate ankete među studentima završne godine koji su pokazali da za diplomskim studijem sestrinstva vlada veliko zanimanje.

„Od 360 završenih studenata preddiplomskog studija, njih 305 izjasnilo se da će upisati diplomski studij sestrinstva”, naglasila je Badrov.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'