zaraza tinja

U Južnoj Koreji raste broj uvezenih slučajeva zaraze; uvode se strože karantene za putnike iz SAD-a

25.03.2020 u 08:13

Bionic
Reading

Broj novozaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji porastao je nakon što se tri dana zaredom smanjivao, objavile su zdravstvene vlasti, a trećina novih slučajeva 'uvezena' je

U srijedu je objavljeno da je u prethodna 24 sata zabilježeno sto novih slučajeva, od kojih je 34 stiglo iz inozemstva što je najveći broj otkriven u jednom danu kod putnika pristiglih u tu zemlju, prema korejskim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Time je ukupni broj porastao na 9137, a broj preminulih porastao je za šest na 126.

Južnokorejske vlasti uvest će strože mjere pregleda za sve putnike iz SAD-a zbog povećanja uvezenih slučajeva, objavio je južnokorejski premijer Chung Sye-kyun u srijedu.

"Neophodno je uvesti strože mjere karantene za dolaske iz SAD-a uz postojeće testiranje svih putnika iz Europe", rekao je Chung.

Južna je Koreja u ponedjeljak zabilježila najmanji dnevni porast broja zaraženih od 25. veljače (64), a manje od sto novozaraženih evidentirala je i u nedjelju i utorak.

Dok se broj novozaraženih smanjuje u dvije najpogođenije regije - gradu Daeguu i pokrajini Sjeverni Gyeongsang, kontinuirano raste broj novozaraženih u glavnom gradu Seulu.