jaka bura

U Podvelebitskom kanalu spašena osoba na plutajućem gumenjaku

27.08.2024 u 21:24

Bionic
Reading

U spasilačkoj akciji u Podvelebitskom kanalu u utorak je spašena osoba nošena po jakoj buri na plutajućem gumenjaku, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI)

Službenici starigradske Ispostave lučke kapetanije odmah su po dojavi isplovili i počeli pretraživati područje od Krišca prema Santišu i u 12,47 sati pronašli osobu, koja je potom neozlijeđena spasilačkom brodicom prevezena na polazišnu lokaciju, čime je akcija uspješno okončana.

Spasilačka akcija pokrenuta je u utorak u 11,50 sati, kada je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) zaprimljen poziv očevidca, koji je javio o nekontroliranom plutanju manjega rekreativnog plovila, odnosno gumenjaka na električni pogon s jednom osobom, koji su udari bure nosili prema sredini kanala.

O događaju su obaviještene lučke kapetanije u Senju i Zadru te je dogovoreno da se kao najbliža, u akciju angažira Ispostava lučke kapetanije Starigrad - Paklenica pa je pokrenuta spasilačka akcija.

Ministarstvo je izvijestilo i o hitnim medicinski prijevozima pacijenata s hrvatskih otoka u razdoblju od 24. do 27. kolovoza. Službenici Lučke kapetanije Split izveli su jednu akciju, dubrovačke tri akcije, zadarske dvije, šibenske dvije te riječke jednu akciju.