vremenska prognoza

U ponedjeljak nas čekaju olujna bura i pljuskovi, izdan crveni meteoalarm

23.06.2024 u 14:19

Bionic
Reading

Promjenljivo oblačno, posebice u prvom dijelu dana mjestimice s kišom i pljuskovima i grmljavinom, na zapadu unutrašnjosti u početku ponegdje i izraženijim, a poslijepodne više sunčanih razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak

Na srednjem i južnom Jadranu bit će sunčanije i uglavnom suho. Vjetar će na kopnu povremeno biti umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u ostatku Dalmacije većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, prognoza je DHMZ-a za sutra.

Žuti meteoalarm je zbog jakog vjetra izdan za Sjevernu Dalmaciju, zbog olujnih udara bure za riječku regiju, a zbog grmljavinskog nevremena za zagrebačku i karlovačku regiju u kojima su mogući izraženiji lokalni pljuskovi s grmljavinom. Crveni meteoalarm, najviši stupanj upozorenja, izdan je za Velebitski kanal u kojem se očekuje vrlo jaka, mjestimice olujna bura, koja će slabjeti prema večeri, s time da će najjači udari vjetra biti između 65 i 130 km/h)

Jutarnja temperatura zraka većinom će biti od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva Celzija. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31, u gorju niža.

  • +63
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic
sve osim nogometa

Učitavanje...