napad na sud

U pucnjavi u Istanbulu dvoje ubijenih i šest ranjenih; ministar: To su bili teroristi

06.02.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Šest osoba, uključujući tri policajca, ranjeno je u utorak u pokušaju terorističkog napada ispred zgrade suda u Istanbulu, u kojem je dvoje napadača ubijeno u vatrenom obračunu, priopćile su turske vlasti, a prenosi Al Arabiya

Vjeruje se da su napadači, žena i muškarac, pripadali ljevičarskoj militantnoj skupini DHKP-C, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya na društvenoj mreži X. Pucali su na policijsku kontrolnu točku u blizini središnje zgrade suda u 8.46 sati po GMT-u, piše Al Arabiya.

'Danas je izvršen pokušaj terorističkog napada prema kontrolnoj točki ispred zgrade suda u Caglayanu (dio Istanbula, op.a.). Utvrđeno je da su dvojica izdajnika - po imenu E.Y. i P.B. - koji su neutralizirani bili članovi terorističke organizacije DHKP/C', rekao je Yerlikaya.

Napad na sud u Istanbulu Izvor: EPA / Autor: BERK OZKAN

Turski dužnosnici često koriste inicijale za označavanje osumnjičenika ili žrtava u incidentima. Obično koriste izraz 'neutraliziran' u značenju ubijen. Snimke s mjesta događaja pokazuju mnoštvo policajaca na ulazu u zgradu suda, gdje su ulazi i izlazi blokirani.

Ministar pravosuđa Yilmaz Tunc rekao je da su tužitelji pokrenuli istragu o napadu. Prošlog mjeseca maskirani pripadnici Islamske države ubili su osobu u crkvi u Istanbulu tijekom nedjeljne mise. Vlasti su od tada uhitile nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezane s tom skupinom ili napadom.