S FINANCIJSKOG ASPEKTA

Ubisoft još ne želi riskirati s konzolom Wii U

24.07.2012 u 14:09

Bionic
Reading

Iako je Ubisoft jedan od najglasnijih zagovaratelja što skorašnjeg dolaska sljedeće generacije konzola, iz kompanije ističu da još uvijek ne žele previše financijski riskirati u pogledu igara za nadolazeću Nintendovu konzolu

Yves Guillemot, izvršni direktor u Ubisoftu, nedavno je izjavio da Ubisoft još uvijek ne želi ulaziti u financijski (pre)skupe projekte za prvu konzolu sljedeće generacije – Wii U. Naime, Ubisoft već radi na nekoliko naslova za Wii U, no većina njih su portovi s Xboxa 360 i PlayStationa 3, a tek dvije igre biti će ekskluzivne za Nintendovu platformu: Rayman Legends i ZombiU.

 

Svaki port Ubisoft će stajati tek oko 1,2 milijuna američkih dolara, a dva ekskluzivna naslova su, prema riječima Guillemota - 'mnogo jeftiniji no što obično stoje visokobudžetni naslovi'.

 

'Kada je u pitanju ovakva inovacija, nema potrebe za visokim budžetima već se koncentrirati na inoviranje i upravo je to ono što pokušavamo sa Rayman Legends i ZombiU', objasnio je Guillemot.

 

Ubisoft već više od godinu dana naglašava da je krajnje vrijeme za dolazak sljedeće generacije konzola kako bi se probila tehnološka barijera što bi pak nužno za sobom donijelo i brojne kreativne ideje.