OPĆA TUČNJAVA

Ukrajinski parlament poput 'kluba boraca'

05.12.2014 u 20:00

Bionic
Reading

U novoizabranom ukrajinskom parlamentu zbog političkog neslaganja došlo je do tuče između dvadesetak zastupnika

Do rješavanja spora šakama došlo je u četvrtak zbog preraspodjele predsjedanja u odborima između različitih frakcija u parlamentu Ukrajine (Vrhovnoj Radi), prenijeli su ukrajinski mediji.

'Ne, ne, ne, stanite, stanite! Prekinite, poštovane kolege, prekinite i molim vas da se vratite na vaša mjesta', ponavljao je predsjednik parlamenta Vladimir Grosman, bliski suradnik predsjednika Ukrajine Petra Porošenka.

Nezavisni zastupnik i jedan od vođa prosvjeda na kijevskom trgu Majdan, Vladimir Parasjuk, poručio je u parlamentu da su zaboravljeni principi ustanka koji je doveo do svrgavanja s vlasti bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča u veljači.

Parasjuk je, obraćajući se parlamentarnoj koaliciji koja podržava prethodnu ukrajinsku administraciju, zaprijetio da 'ako otvore još jednom svoja bijedna usta ovdje, izbacit ćemo vas odavde veoma brzo, a vaši milijuni vas neće zaštititi'.

'Majdan i ukrajinski narod bore se za transparentnost', rekao je Parasjuk.

'Ako radimo dodatnih pola sata u ovom parlamentu i pokažemo ukrajinskom narodu da nisu izabrali par idiota, već (da smo) njima na usluzi, zaradit ćemo samo bonus bodove', rekao je Parasjuk, prenio je Kijev Post.