vremenska prognoza

Upaljen meteoalarm za više regija: Grmljavinsko nevrijeme, pa od petka opet vrućine

25.06.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Od sutra će vrijeme biti promjenjivo oblačno i nestabilno s povremenom mjestimičnom kišom te lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, moguće i izraženijim, do srijede, na kopnu i u četvrtak, prognozira DHMZ

Od petka sunčanije, stabilnije i toplije, u većini mjesta opet vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu uglavnom umjeren sjeverozapadnjak.

Danas diljem Hrvatske promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženi, osobito u drugome dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren južni vjetar i jugo, na sjevernom Jadranu prijepodne i navečer bura, podno Velebita i jaka. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31 °C, u gorju niža, prognoza je DHMZ-a.

U Zagrebu će biti promjenjivo oblačno. Povremeno je moguće malo kiše ili na širem području grada poneki pljusak praćen grmljavinom, vjerojatnije od sredine dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura oko 27 °C.

Za današnji dan izdano je i narančasto upozorenje zbog vjetra u Velebitskom kanalu. Žuti meteoalarm na snazi je u Riječkoj, Splitskoj i Osječkoj regiji, gdje se očekuje grmljavinsko nevrijeme.

Sutra u Hrvatkoj promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno s mjestimice izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, povremeno umjeren južni, na Jadranu će prijepodna prolazno biti pojačanog vjetra promjenjiva smjera, poslijepodne većinom umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 18, na obali i otocima između 18 i 22 °C. Najviša dnevna većinom od 25 do 30 °C.

  • +63
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic