ministar objavio

[VIDEO] Fuchs: Mjere od ponedjeljka ostaju kakve su bile, nema online nastave

07.01.2022 u 14:41

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči početka škole u ponedjeljak održao je kratku konferenciju za medije

'Odmah da razjasnimo situaciju, škola počinje u ponedjeljak kao što je to predviđeno. Vidjeli ste da je Vlada RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola održava uživo, dakle, smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu, koja sama po sebi uz to što je nužnost, ima i svojih negativnih strana, bez obzira što je napravljena po svim mogućim kako tehničkim tako i pedagoškim standardima', rekao je Fuchs.

Dodao je da će se odluke o održavanju nastave na daljinu dogovarati na lokalnoj razini te da se ni u jednoj županiji zasad o tome ne razmišlja.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Fuchs je kazao da je moguće ispadanje nekih škola zbog epidemiološke situacije u samoj školi, a do ovog trenutka im saznanja o jednoj školi koja će u jednom manjem mjestu od ponedjeljka prijeći na online zbog epidemiološke situacije. Svi će i dalje morati nositi maske, naveo je.

'Mjere u školama ostaje kakve su i do sada. U 11. mjesecu smo donijeli odluku da svi učenici prilikom izvođenja nastave nose maske. Djeca od prvog do četvrtog razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece', dodao je.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ