četvero mrtvih

Vatrogasni zapovjednik o nesreći kod Okučana: Zatekli smo strašne scene, tek nakon sat vremena izvukli smo djecu pod rolama papira

22.03.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Vatrogasni zapovjednik iz Okučana Milan Vučković, koji je sa svojim ljudima među prvima došao na mjesto prevrtanja kamiona s prikolicom u kojoj su bili migranti, opisao je što su zatekli u teškoj nesreći na autocesti A3 u kojoj je poginulo četvero ljudi

'Dobili smo dojavu Centra 112 da je došlo do prevrtanja kamiona s prikolicom na autocesti u smjeru Zagreba. Dojava je bila u 3.15, došli smo na mjesto događaja u 3.33. Kako je dojava bila takva da nitko nije znao da su u tovarnom prostoru osobe, zatekli smo kaotičnu situaciju. Šest ili sedam ljudi bilo je izvan tog vozila, a kad smo prošli s druge strane autoceste, zatekli smo strašne scene - te su role papira bukvalno prepolovile ljude i bilo je jako puno ozlijeđenih', kazao je Vučković za N1.

Vatrogasci su odmah pozvali 112 i tražili dodatne postrojbe kolega iz Nove Gradiške i Novske, kao i Hitnu pomoć.

Opisivao je dalje što su zatekli u i oko kamiona:

'Rekli su nam da je dvoje djece u kamionu. Tek nakon sat vremena izvukli smo to dvoje djece pod tim rolama papira. Djeca su živa. Četvero je mrtvih izvučeno na kraju. Što će biti s ostalim teško ozlijeđenima, ne znamo još. Vozač je bio još u kamionu, u kabini, njega smo izvukli prvoga jer je to bilo najjednostavnije. Bio je pri svijesti, razgovarao je s nama. Rekao je da je nekakav kamion malo skrenuo ispred njega i da je on zbog toga izgubio nadzor nad vozilom. Na policiji je da utvrdi što se dogodilo. Ja sam mu postavio pitanje ima li koga u prikolici, on je odgovorio da ne zna, da on nema s tim ništa', dodao je Vučković. Naveo je da je po onome što su vidjeli i mogli prebrojati u toj zbrci u teretnom prostoru bilo 23 ljudi.

Izjavu za medije dao je i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Novska Zlatko Pješ, čiji su vatrogasci također među prvima priskočili u pomoć unesrećenima.

Zapovjednik JVP Novska Zlatko Pješ o prometnoj nesreći Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice Josip Samardžić kazao je da su nakon četiri sata dobili prijavu da je došlo do prometne nesreće i da će primiti više ozlijeđenih.

'Primili smo četiri teže ozlijeđena sudionika nesreće, mlađe muške osobe. Svi su strani državljani s teškim tjelesnim ozljedama. Dvojica su nakon inicijalne obrade proslijeđena na operativni tretman, a nad svima se provode mjere obrade i njege, stabilno su. Dvojica su pri svijesti', rekao je Samardžić.

  • +2
Prometna nesreća kod Okučana Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL