primaju 60 studenata

Veleučilište u Bjelovaru pokreće diplomski studij Sestrinstva

31.05.2024 u 12:20

Bionic
Reading

Veleučilište u Bjelovaru pokreće Stručni diplomski studij Sestrinstvo u akademskoj godini 2024./2025. i time omogućava studentima nastavak obrazovanja, a za dvogodišnji studij planiran je upis 60 studenata, rekla je u petak dekanica Zrinka Puharić

Smatra da će otvaranje diplomskog studija dodatno povećati atraktivnost Veleučilišta u Bjelovaru.

"Na jesen ćemo poželjeti dobrodošlicu našim novim studentima, a našim preddiplomskim studentima Sestrinstva na ovaj način omogućili smo nastavak studiranja u našoj ustanovi. Preddiplomski studij Sestrinstva u Bjelovaru do sada je završilo više od tisuću studenata, a mnogi od njih su iskazivali interes na nastavak školovanja. Sada im se ta prilika i ponudila", izjavila je dekanica.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak naglasio je da je riječ o velikom iskoraku pogotovo s obzirom da najveći broj studenata studira upravo Sestrinstvo.

"Sada smo po prvi put dobili akreditaciju za dodatne dvije godine, a vjerujem da će to povećati broj studenata, dati dodatnu kvalitetu Veleučilištu, a studentima iz čitave Hrvatske dati priliku da dođu i upisuju diplomski studij u Bjelovaru", rekao je Hrebak.

Prodekanica Tatjana Bardov naglasila je da Veleučilište u Bjelovaru pomno osluškuje potrebe tržišta.

"Kada pripremamo nove ili moderniziramo postojeće studijske programe i razrađujemo sadržaj kolegija, pri tome se vodimo potrebama poslodavaca. Tako je bilo i ovoga puta. Veleučilište je od početka usmjereno na potrebe tržišta rada. Razvijamo stručnjake koje ni ne dolaze do Zavoda za zapošljavanje. Neka tako ostane", poručila je Badrov.