dronovi u akciji

[VIDEO] Snimke HV-a iz zraka otkrivaju nove razmjere štete nakon potresa u Zagrebu

28.03.2020 u 19:20

Bionic
Reading

MORH je objavio snimke koje proteklih dana napravio dronovima iznad Zagreba koje pokazuju oštećenja nastala potresu koji u nedjelju pogodio Zagreb

Snimanje iz zraka besposadnim zrakoplovnim sustavom i georadarom pripadnici HV-a, gardijsko oklopno-mehanizirane brigade na čelu sa zapovjednikom Vojno-obavještajne satnije bojnikom Mariom Maslovom HV-a provode od 22. ožujka, a na terenu provode gotovo 12 sati dnevno, snimaju stradala područja u potresu; područje grada Zagreba, Medvednice i dijelove Hrvatskog zagorja.

Izvor: tportal.hr

'Na području grada Zagreba u prvih pet dana bilo je ključno izviditi kompletno sve zgrade, a posebno visoke zgrade koje su doživjela znatna oštećenja.

Izvor: tportal.hr / Autor: MORH

Prilikom takvog načina izviđanja, utvrdili smo kako na objektima postoje dijelovi koji su otpali ili su došli do ruba samih krovova te predstavljaju veliku opasnost za građane i sve one koji prolaze tim lokalitetima, a nisu vidljivi sa zemlje.

Izvor: tportal.hr / Autor: MORH

Ti podaci potom su poslani su svim međuresorima kako bi se takve opasne stvari što prije stavile pod kontrolu, tj. sanirale', kazao je Maslov.