kultni bistro

Vlasnik Apetita: Izgorjelo je sve do temelja. Zna se što je uzrok požara

11.07.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Tijekom noći, kako smo već izvijestili, izgorio je popularni zagrebački bistro Apetit by Marin Rendić u Jurjevskoj ulici. Ugostiteljski objekt prije sedam godina preuzeo je chef Rendić, a kako su naveli vatrogasci, u požaru je izgorjelo svih 250 metara četvornih iako su na mjesto događaja izašli svega nekoliko minuta nakon poziva građana

Požar su gasila 24 vatrogasca s osam vozila.

'Očevid je završen i njegove rezultate objavit će policija. Ono što mogu reći je da nije u pitanju nikakvo kazneno djelo', kazao nam je Rendić.

Upitan jesu li u pitanju instalacije dodao je: 'Otprilike.'

Šteta je, kako je naveo, totalna.

'Sve je izgorjelo do temelja. Ne mogu procijeniti kolika je. Morate me razumjeti. Od tri sata sam na nogama', rekao je Rendić. Prema pisanju 24 sata bio na licu mjesta s vatrogascima.

Nakon obavljenog očevida, što se dogodilo nakon objave ovog teksta, policija je priopćila da je: 'utvrđeno je kako je požar najvjerojatnije izbio uslijed tehničkog kvara na unutarnjoj jedinici klima uređaja'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tomislav Miletic/Pixsell

Ono što je nesumnjivo to je da je Zagreb izgubio gastrolokaciju koja je imala Michelinovu preporuku, a 2018. godine prema vodiču Gault&Millau ocijenjen je najboljim zagrebačkim restoranom uz ocjenu 16/20.

Rendić je preuzeo Apetit potkraj 2017. godine od obitelji Šumanovac, vlasnika marketinške agencije Unex. Kako je tada rekao za Jutarnji list, učinio je to u trenutku u kojem je objekt zapao u probleme, što mu je bio dodatni motiv da ga 'kvalitetom kuhanja i usluge podignem i vratim staru slavu koju je imao'.

Uzrok požara kvar na klima uređaju

Zagrebačka policija je nakon obavljenog očevida izvijestila da je požar u restoranu 'Apetit' u Jurjevskoj ulici najvjerojatnije izbio uslijed tehničkog kvara na unutarnjoj jedinici klima uređaja.

U tome je i uspio jer je nakon toga uslijedila Michelinova preporuka i priznanje Gault&Millaua.

Njegov tim brojio je petnaestak ljudi te su se sada našli na cesti - bez posla.

Iza Rendića je dvadesetak godina rada u kuhinji. Nakon školovanja u Karlovcu radio je u nizu domaćih restorana, a usavršavao se u inozemstvu: u kultnoj Nomi u Kopenhagenu, Arzaku u San Sebastianu te Enoteci Pinchiorri u Firenci. Nakon toga bavio se savjetovanjem u restoranima, da bi 2010. otvorio Pepenero, a bio je i član kulinarskog šoua 'Grill Boss'.