prebrza vožnja

Vozač BMW-a snimljen kako juri prije nesreće na naplatnim kućicama. Snimatelj je i sam kršio propise

12.07.2019 u 23:41

Bionic
Reading

Čitatelj Varaždinskog.hr poslao je redakciji video snimak u kojem je, kako kaže, snimio vozača prije nego li je skrivio prometnu nesreću na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni. Čitatelj tvrdi da je vidljivo da vozač BMW-a 'leluja' po cesti, a čitatelj tvrdi da je i sam umalo bio njegova žrtva te da ga je zato odlučio snimiti

No, ono što je također zanimljivo je da snimatelj sam krši prometne propise. Nehotice je snimio svoj brzinomjer koji pokazuje da vozi više od 150 km na sat, a ograničenje na autocesti je 130 km/h.

'Snimao sam njegovu vožnju autocestom još od Varaždina, budući da nije vozio po propisima, već je vrludao cestom. Prije nego se zabio u naplatne kućice, promašio me za nekoliko centimetara' kazao je čitatelj za Varaždinski.hr koji je bio u šoku nakon što je vidio takvu vožnju.

Podsjetimo, ženska osoba i dijete koji su u četvrtak bili sudionici prometne nesreće na autocesti A4 izvan su životne opasnosti, dok je muška osoba stabilnije, no i dalje životno ugrožena, doznaje se u KBC-u Zagreb i KB-u Dubrava.

Stravičan sudar zabilježile su kamere kojima se nadzire naplatna postaja Sveta Helena. Iz nje je razvidno da je vozač dojurio velikom brzinom i da nije kočio.

Kako je navela PU Zagrebačka u četvrtak je oko 12.50 sati 35-godišnjak je uvozećio osobni automobil marke BMW dolaskom do naplatne postaje Sveta Helena, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, prednjim dijelom naletio je na stražnji dio osobnog automobila marke Škoda mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak, a kretao se ispred njega istom prometnom trakom izlaznog kolnika 5 u smjeru juga.

'Vozač Škode u trenutku sudara usporavao je svoje vozilo zbog zaustavljenog vozila ispred. Od naleta, osobni automobil marke Škoda je odbačen u lijevo u smjeru istoka te se prednjim dijelom i gornjim postrojem naletio na betonski zid i naplatnu postaju broj 4, nakon čega se okrenuo oko osi te u padu bočnim dijelom naletio na naplatnu postaju broj 5, a potom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, a kretao se izlaznim trakom broja 5 naplatne postaje u smjeru juga te je u trenutku sudara bio zaustavljen zbog podizanja rampe i uzimanja kartice za naplatu cestarine.

Uslijed naleta naplatna postaja je odbačena na ulazni trak naplatne postaje Sveta Helena te je metalnim dijelom udarila u osobni automobil marke Ford poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, a kretao se ulaznim trakom 4 naplatne postaje Sv. Helena u smjeru sjevera.

  • +16
Sudar kod naplatnih kućica Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđene tri osobe iz osobnog automobila marke Škoda, 38-godišnja putnica kojoj je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, dijete putnik kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te 38-godišnji vozač, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb', priopćila je zagrebačka policija.