stanje na cestama

Kolone na autocesti, posebno je kritično na dvije točke

08.07.2024 u 10:37

Bionic
Reading

Dvije prometne nesreće dogodile su se na autocesti A3 zbog čega se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h

Dogodila se prometna nesreća na autocesti A3 na 20+400 km između čvora Lučko i čvora Buzin na kolniku u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, navode u priopćenju Hrvatskog autokluba (HAK) o stanju na cestama te ističu kako se prometna nesreća dogodila i na autocesti A3 na 91+250 km između čvora Popovača i čvora Kutina, u smjeru Lipovca, a vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama, obilaznicama i pojedinim dionicama autocesta te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potrebni su dodatan oprez i strpljenje.

Zbog povećane gustoće prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Zagreb istok i čvora Zagreb zapad na kolniku u smjeru Bregane promet se odvija usporeno uz povremene zastoje, a kolona vozila između čvora Lučko i čvora Zagreb zapad na kolniku u smjeru Bregane duga je oko kilometra.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A4 između čvora Popovec i čvora Zagreb istok na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se odvija usporeno uz povremene zastoje na dvije prometne trake.

Kolona je vozila na autocesti A4 između čvora Sveta Helena i čvora Zagreb istok na kolniku u smjeru Zagreba. Promet se odvija na dvije prometne trake. Kolona se povećava i duga je dva kilometra.

Zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko prema moru iz smjera čvora Buzin prometuje se u koloni dugoj oko kilometra, a veća je gustoća prometa i na autocesti A1 između čvora Lučko i čvora Zadar istok, u smjeru Dubrovnika, te između čvora Karlovac i čvora Lučko u smjeru Zagreba.

Vozi se usporeno na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazu Splitu iz smjera Kaštela i Omiša te na prilazima turističkim središtima duž jadranske obale.