predsjednik srbije

Vučić: Jako glupo i nepotrebno zadržavanje, o Severini mislim sve najgore

26.08.2024 u 19:19

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je za Televiziju Pink privođenje hrvatske pejvačice Severine na granici Hrvatske i Srbije.

'Jutros sam nazvao Dačića, probudio ga, da vidim što je sa Severinom. Rekao mi je tako i tako, rekao mi je da nije zadržana, držana je na granici dva sata. I mislim da je to jako glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj mislim sve najgore. Moramo se razlikovati od njih u svemu i mnogo toga. Sačuvaj me Bože da ne vodim državu u kojoj hapse svakoga tko sluša Thompsonove pjesme. Sačuvaj me Bože te zemlje koja mrzi Baju Malog Ninju. Neka idu svi, i Selma Bajrami. To što mrze Srbiju, govore sami o sebi', rekao je Vučić presnose Novosti.rs.

Ističe da će popisi biti ukinuti u iduća dva-tri dana.

'Danas u Srbiji nema nikoga ko nije reagovao iz oporbenih političkih stranaka i takozvane demokratske javnosti. Jer ima neki pjevač, koji kaže da je Srbija genocidna država, a ja da sam diktator, i koji zna da su Srbi zločinci, ali voli da uzima pare od Srba ovdje. Šutjeli su, Nemanji Beriću nije otišla niti jedna objava. Bio je u zatvoru 15 dana, tučen i maltretiran!', tvrdi predsjednik Srbije.

'Hrvati recite zašto ste priveli nekoga tko je pričao o genocidu, vjerujemo da će se to zaustaviti. Prestat će, jer želimo biti izrazito demokratska država. Oni (Hrvatska), službeno, država EU, službeno su izašli sa zabranom političarima koji su donijeli odluku u Saboru da glasaju o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu. Pa su tim ljudima zabranili ulazak. Stavili su te ljude na popis da ne mogu preko Hrvatske ući na teritorij EU. Nije da su ih držali sat-dva. Jer razumiješ o čemu govorim', kazao je prvi čivjek Srbije.

Potom je nastavio.

'Ali pitanje za ove nas odavde odakle im hrabrost da svašta krive Bori Čorbu, da šute o Nemanji Beriću, ali za svaku će sitnicu napadati Srbiju. Kurti hapsio Srbe danima, a Rada Trajković zadržana dva sata na prelazu, zvali su me svi ambasadori! Šutjeli su zbog desetaka uhićenih, pitao sam ih jesu li normalni, je li ih sram', rekao je.

Kaže da nikada neće moći shvatiti koliki je autošovinizam u Srba, te da više vole sve što je tuđe nego njihovo.

Vučić je rekao da je Aleksandru Vulinu, koji je ministar, zabranjen ulazak u Hrvatsku.

'A jeste li čuli da “Inicijativa mladih za ljudska prava” traži da im se omogući ulazak. Vulin, Berić, njihovi životi nisu važni. Ali hajka krene čim dirneš u tuđe, hoće da mrzimo svoju državu. Neću im ga dati. Srbija je najbolja, a ono što ne valja mi ćemo ispraviti, ali me nećete natjerati da volim više nikoga i ništa više od Srbije, koliko god se trudili uvijek ćete biti neuspješni', istaknuo je Vučić.

Indikativno je da o uhićenju navodnog hrvatskog špijuna u Srbiji u ponedjeljak Vučić, koji voli elaborirati o svim mogućim temama, nije rekao ni riječ.

Hrvatska pjevačica Severina privedena je tijekom noći nedjelje na ponedjeljak na srpskoj granici zbog izjava koje je davala u javnosti, a nakon što je puštena, odlučila se vratiti u Hrvatsku. Poručila je da se ne namjerava više dolaziti u Srbiju dok je na vlasti Aleksandar Vučić. Navodno su službenom Beoggreadu sporne izjave koje je u javnosti davala o Oluji, Srebrenici i što je otvoreno podržavala građanske prosvjede protiv Vučićeve vlasti.