UZ POGAČU I ČAK-ČAK

Vučić nije došao: Pogledajte kako su Vulina na samitu BRICS-a dočekali Tatari

23.10.2024 u 15:57

Bionic
Reading

Nakon što je Aleksandar Vučić, uplašen od moguće reakcije zapadnih 'saveznika', odbio poziv Vladimira Putina da se pojavi na samitu BRICS-a, potpredsjednik srpske vlade blizak Rusiji Aleksandar Vulin spremno je uskočio. Vulin je stigao u Kazan, glavni grad Tatarstana, a tamo ga je tradicionalnim dočekom već u zračnoj luci spremno ugostio predsjednik Državnog vijeća Tatarstana Farid Muhametshin.

Podsjetimo, Vučić se gotovo mjesec i pol dana u čak i za njega rijetko viđenom performansu pred srpskom, ali i ruskom javnošću, nećkao bi li uvelićao najveću Putinovu demonstraciju diplomatske moći od početka rata u Ukrajini.

Okupljanje nove globalne osovine - saveza Rusije, Brazila, Kine i Južnoafričke Republike - ovoga puta trebao bi čak uveličati i turski predsjednik Erdogan, koji također žonglira između NATO-a i Rusije. No Vučić je ovoga puta preskočio skup u Kazanu.

'Bio sam vrlo iskren s predsjednikom Putinom i rekao sam mu da je to bilo ranije zakazano, ali nisam to skrivao i rekao sam mu 'dragi gospodine predsjedniče, i bez ovih posjeta bilo bi mi izuzetno teško zbog raznih stvari koje vi vrlo dobro znati. Vjerujem da razumijete Srbiju. Srbija je jedina zemlja u Europi, slovom i brojkom, koja nije pristupila niti jednoj deklaraciji, a samo ove godine bilo ih je 44 protiv Ruske Federacije. On to jako cijeni i rekao sam mu da ništa od ovoga nije teško, ali da ćemo poslati delegaciju. Ići će potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin, ministar Gašić, ministrica Mesarović i ministar Popović', zaključio je Vučić.

Vulinu, dakako, poziv na ovaj događaj imponira, a domaćini su mu na dočeku poslužili čak-čak. Zanimljiv doček u Tatarstanu, gdje će se sutra sastati i s Vladimirom Putinom, zabilježen je i u fotogaleriji.

Doček Aleksandra Vulina na samitu BRICS Izvor: Profimedia / Autor: Kirill Zykov / Sputnik / Profimedia