KOMEMORACIJA U VETERNIKU

Vučić: 'Oluja' je bila strašan zločin

04.08.2017 u 22:41

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da su 4. i 5. kolovoz tužni dani za sve one koji imaju išta srpsko, ali i dodao da je istovremeno i ponosan

On je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve “Oluje” u Veterniku naveo da je ponosan kada vidi okupljene ljude koji bez želje za osvetom i odmazdom obilježavaju stradanje srpskog naroda, prenosi B92

'Moram reći da sam ponosan kada ovoliko ljudi bez ikakvih ružnih riječi obilježava stradanje svog naroda. Tog 5. kolovoza nismo izgubili sve, ali smo izgubili gradove, tisuće domova, izgubili smo ljude koji su ubijeni samo zato što su nosili srpsko ime i prezime. Neki su lili suze radosnice i pjevali pobjedničke pjesme, dok su se drugi našli u čudu političkog poraza. Nećemo sukobe, hoćemo budućnost, ali nećemo dati nikome da nas ponižava', rekao je dodavši da nikom ne prijeti i da Srbija želi mir.

Smatra da je  'Oluja' 'zločin grozan i strašan', ali su danas Srbi digli glavu i da žele budućnost i mir, ali nikada i nikome neće dozvoliti da ih ponižava.

Predsjednik Srbije je podvukao da je selo Grubori kod Kistanja, zaseok koga više nema na mapi, u povijesti, nema ni kuća ni ljudi. To selo je, kaže, mjera koja pokazuje što se dogodilo.

'Sve što je živjelo u Gruborima 1995. godine je pobijeno, sve uništeno, sve spaljeno, a svi su imali više od 60 godina', rekao je Vučić.

Podsjetio da je 1936. godine u Hrvatskoj živjelo1,2 milijuna Srba, a da ih je sada 180.000 tisuća.