bizarno

Vučić se izvanredno obratio Srbima usred prikazivanja OI: Njegov govor je podigao mnoge obrve

06.08.2024 u 22:01

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvanredno se obratio javnosti u kasnim večernjim satima u programu Radio-televizije Srbije, i to u trenutku dok su gledatelji pratili Olimpijske igre, prenosi Nova.rsc

Vučić je u obraćanju govorio o napretku radova na izgradnji dječje bolnice "Tiršova 2", koja je trebala biti završena prije dvije godine, napomenuvši da 'iako je možda malo lagao, prethodni političari su lagali još više.'

'Obećavali su još 2002. godine, ali nisu ni počeli. Nisam lijep da mi fotografije išta donesu, nisam ni zgodan ili pametan kao oni. Ali, ja sam marljiviji i učinio sam da se napravi sve što oni nisu ni pomislili započeti", izgovarao je Vučić. A onda je odjednom načeo temu litija, vrijeđajući i naglašavajući kako nitko ne brine o građanima kao on te predviđajući katastrofu ako netko drugi dođe na vlast, piše Nova.rs.

Srpski predsjednik također je tvrdio da nikome ništa nije obećao i da oni koji govore o rudniku ne znaju ništa, za razliku od njega. Spomenuo je i proslavljenog košarkaškog trenera Duška Vujoševića.

"Ne pričajmo o tim lažima kako je on rekao, da se kopa. Vujošević ili netko sličan lažov. Kaže da se kopa na mnogo mjesta u Srbiji. Kako se usuđuješ tako lagati. Bit će ukupno 140 hektara rudnika, još 80 hektara postrojenja, što je ukupno 220 hektara. To je mali komad zemlje, ništa više", kazao je Vučić.

Nastavio je pojašnjavati kako su politika i sport različite stvari. "Možeš psovati koliko hoćeš, samo nemoj lagati. Nemamo gdje drugdje rudariti litij jer ga nema. Jako bih volio da ga imamo, ali ga nema", dodao je.

A zatim se obratio stručnjacima i pojedincima koji ga ne vole. "Razumijem zašto me toliko mrze i zašto žele moju glavu. Slušam te stručnjake koji ne vole ništa osim novca. Svaki drugi dan su u Vladi Srbije i traže novac. Ja sam iskren, nikad ništa nisam uzeo, a ovi drugi jesu. Mi smo zlikovci, a oni su neka fina gospoda. Želite li da vam takvi ljudi vode državu? Da je vaša zemlja ravna ploča. Želite li da odgajaju vašu djecu? Pa što će ti bolnice? Napij se rakije i izliječio si svaku bolest. To bi mi rekao moj otac prije 35 godina, je li to ono što želite da vodi državu?', pitao je Vučić.

Potom je sslijedio najskandalozniji dio obraćanja, navodi Nova.rs. Govoreći o liječenju djece leptira, Vučić je nabrajao:

"Toliko smo novca uložili da me stvarno sramota odgovoriti. Reći ću vam, to liječenje košta 600 tisuća eura, radi se o opeklinama. Bit će dostupno najkasnije 13. ili 14. kolovoza ovdje u Beogradu. Za jedno dijete košta 600 tisuća eura, a ima djece za koju smo izdvojili dva milijuna eura. Država Srbija je sve to oduvijek radila, sve ovo što vi pričate kako se skuplja okolo, uglavnom nitko ništa nije skupljao", rekao je Vučić, koji je onda naglo prešao na temu Partizanovog poreznog duga.

"Kad neki košarkaški klubovi kažu kako navijači plaćaju porez, a mi od toga dobijemo nula. Ovdje je sve tako inverzno. Sve je to laž", zaključio je Vučić.