JOŠ JEDNA TIRADA

Vučić: U Zagrebu će reći da su mi uši klempave. Ružan sam, ali uši mi nisu klempave

12.07.2024 u 20:37

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u petak je održao još jednu konferenciju za medije. Na njoj je, kao i obično, govorio o bezbroj nepovezanih tema - zlatnim rezervama Srbije, gospodarskim planovima, izložbi EXPO, događajima u Srebrenici, ali i još jednom napao medije iz regije

Koristeći svoju već dobro poznatu kinesku ploču po kojoj je crtao različite ekonomske indikatore srpskog rasta, Vučić je govorio o "moralnom sakaćenju Srbije", govoreći kako ga optužuju da je Putinova marioneta, da ga lažno optužuju da želi rat, da u Srbiji nema demokracije i da je na djelu diktatura.

'Oni to rade kako ne bi od Zapada tražili podršku za daljnje akcije protiv naše zemlje. To je ozbiljan plan koji se provodi. Da bi se to dogodilo potrebno je ekonomsko slabljenje Srbije, usporavanje njezinih europskih integracija – a to čine susjedne zemlje koje su dio EU i one koje nisu... Sve to zahtijeva političku i medijsku agresiju, a to možete vidjeti kroz dio europskih i svjetskih medija, regionalnih i naravno srpskih medija. Jako sam oprezan kada govorim o svemu tome, jer znam što je demokracija, za razliku od svih ovih zemalja o kojima govorim', rekao je Vučić, koji je potom analizirao rad medija u Srbiji i svijetu, rekao je Vučić i nastavio:

'Ne dajte se smesti, pogledajte kako rade glavni mediji u Sarajevu, Podgorici, Zagrebu i Prištini. Što god da kažem, bit će da sam poludio, ljutito objašnjavao i pobjesnio. Reći će da su mi uši klempave... Ja sam ružan čovjek, ali moje uši nisu klempave. Naše gospodarske ideje prikrivaju, skrivaju, ali govore o velikosrpskim projektima”.

  • +2
Vučići na izborima u Srbiji Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/Ata images/PIXSELL

Optužio je medije u susjednim zemljama da žele, kako je rekao, 'sukob i intervenciju NATO-a'. 'To je zajedničko snagama u Prištini, Sarajevu i mnogim drugima, budući da NATO, naravno, nije imao hrabrosti napasti Rusiju, da su imali principa, valjda bi to učinili kada su napali malu Srbiju. Malo su promijenili ta moralna načela, a kako je Srbija premala i nije nuklearna sila, ne može im se suprotstaviti... Zato im je bitno da provociraju Srbiju i da stvore nešto zbog čega bi NATO mogao intervenirati, ako se Srbija konačno ne slomi. A ako bi Srbija prihvatila sve što oni traže i rade, jer jučer su to bili nedvosmisleni pozivi na rat, to je jasno markiranje i ciljanje, a što zapravo mora biti odgovor na apsolutno nepostojeću velikosrpsku politiku... I taj odgovor je kraj Srbije", rekao je Vučić, a prenosi Nova.rs.