MAXtv PRVA LIGA - 22. KOLO

Vugrinec 125. golom gurnuo Belupo prema Europi

16.03.2012 u 19:43

Bionic
Reading

Nogometaši Slavena Belupa pobjedom 2:0 protiv Osijeka 'zacementirali' su se na trećem mjestu prvoligaške tablice

Davoru Vugrincu nedostaju još samo dva pogotka da prestigne Igora Cvitanovića na ljestvici najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Vrhunsku kvalitetu i nos za gol pokazao je u 47. minuti kada se najbolje snašao u gužvi ispred vrata Osijeka i zakucao loptu u mrežu za uvjerljivo vodstvo Slavena Belupa od 2:0. Najvećem pojačanju Koprivničana u povijesti, to je bio 125. ligaški pogodak.

Vodeći pogodak domaćin je postigao već u 7. minuti kada je Glavica prizemnim udarcem sa 17 metara, nakon dodavanja Poljaka, pogodio desni kut vratara Vargića. Očekivalo se da će 'farmaceuti' nastaviti u istom ritmu, no inicijativu je preuzeo Osijek.

Brzom igrom od noge do noge stvorili su mnogo problema Slavenovoj obrani, stvorili nekoliko izglednih prilika, a najbliže izjednačenju bili su u 34. minuti kada je Lukačević ubacio pred vrata raspoloženog Rodića, ali Vrgoč je glavom poslao loptu u gredu. U 52. minuti gredu je pogodio sam Lukačević, nakon čega je pomoćni sudac signalizirao zaleđe Maglice. Do kraja utakmice gosti nisu uspjeli napraviti ništa konkretnije.

Nogometaši Slavena Belupa, pak, pametnom su igrom utakmicu lagano priveli kraju i zasluženo osovojili tri vrijedna boda u borbi za treće mjesto koje vodi u Europu.