MAXtv PRVA LIGA - 29. KOLO

Zagreb i Ćiro na dnu, Inter preokretom do pobjede u Zadru

27.04.2013 u 18:20

Bionic
Reading

Nogometaši zaprešičkog Intera napravili su velik posao u Zadru, gdje su slavili protiv domaćina sa 2:1. Ćirin Zagreb nadao se barem bodu u Osijeku, no Mršićeva momčad nije bila poposutljiva te je pobijedila sa 1:0

Nogometaši Intera i Zagreba zamijenili su pozicije na tablici, te je sada bivši prvak, sa Ćirom Blažćevićem na klupi, opet na dnu tablice. No, imat će Ćiro Blažević svašta za reći svojim igračima, koji su u Osijeku propustili nekoliko dobrih prigoda, a pri tom i napravili veliku grešku kod gola domaćina.

Međutim, Osijek nije nezasluženo slavio jer već na samom startu utakmice imali su stopostotnu priliku, ali je vratar Livaković bio dobaar. Baš kao i Mikulić na drugoj strani, koji je u tim trenucima spasio mrežu Osijeka. U 24. minuti novu priliku pred golom Osijeka imao je Abdurahimi, ali Mikulić je u subotu imao svoj dan. Do kraja poluvremena, po sparnom i teškom vremenu, domaćini su stvorili još dvije izvrsne prigode, no kada nisu poentirali iz njih, zabili su nakon kornera i greške gostujuće obrane. Naime, nakon ubačaja, Livaković je nespretno reagirao a Lešković gavom pospremio loptu u mrežu za 1:0.

U nastavku su pak i jedni i drugi imali svoje prilike, ali najbolju je zapucao Lešković u 78. minuti, kada je baš kao i kod gola, bio najviši nakon ubačaja iz kuta. Gosti će sigurno žaliti za 84. minutom, kada je Bevab pucao iskosa s nekih 12 metara, ali Mikulić je bio smiren i siguran. Mogućnost da posve zagorča život zagrebu imao je Bušić u 90. minuti, ali umjesto asistencije nekom od suigrača brzopleto je izveo udarac pa je Livaković mirno uhvatio loptu.

U drugoj utakmici subotnjeg popodneva više uspjeha imali su gosti. Zadar je kao domaćin poveo u 50. minuti pogotkom Ivančića, a ankon asistencije Bilavera. Ipak, gosti se nisu predavali pa već u 55. minuti nakon nespretne intervencije vratara Gluića Oršićev udarac završava u mreži za 1:1. A potpuni preokret stigao je u 74. minuti, nakon ubačaja Oršića, kada vratar Gluić opet loše reagira a za konačnih 2:1 odnosno pobjedu Intera poentira Ante Budimir