fbi istražuje

Zapaljene glasačke kutije za američke izbore

28.10.2024 u 20:34

Bionic
Reading

Kutija za prikupljanje prijevremenih glasova u saveznoj državi Washington uoči američkih predsjedničkih i kongresnih izbora 5. studenog izgorjela u ponedjeljak u požaru za koji se sumnja da je podmetnut i koji istražuje FBI, priopćila je lokalna policija

Snimka lokalne televizijske postaje KATU prikazuje glasačku kutiju u Vancouveru iz koje se dimi, a vidi se i više glasačkih listića u plamenu. Kutija nije bila ispražnjena od nedjelje u 8 ujutro po lokalnom vremenu pa su stotine glasačkih listića uništene, objavila je televizija pozivajući se na lokalne dužnosnike.

Policijska uprava Vancouvera priopćila je da je uklonila "sumnjivu napravu" koja je bila pokraj kutije.

Kutija se nalazila u 3. okrugu savezne države Washington, mjestu jedne od najneizvjesnijih utrka za Zastupnički dom Kongresa, u kojem se natječu demokratska zastupnica Marie Glusenkamp Perez i republikanski protukandidat Joe Kent.

Incident je posljednji u nizu sabotaža glasačkih kutija.

Policija u Portlandu u državi Oregon je u ponedjeljak ujutro primila dojavu o sličnom požaru koji je izazvala zapaljiva naprava u glasačkoj kutiji.

U četvrtak je u Phoenixu muškarac uhićen nakon što je zapaljen poštanski sandučić u kojem je izgorjelo 20 glasačkih listića.