... s crnim maslinama i kaparima, malo soli i maslinovog ulja. Još jedan od jednostavnih, kasnoljetnih recepata Alice Vollenweider
Obećah objaviti još dva recepta iz knjige pisama/recepata Alice Vollenweider.
E pa ovo je jedan od njih i odnosi se na namirnicu koja je sada u punoj sezoni - papriku!
Imate ih na placu svih vrsta, boja, okusa, mirisa, veličina. U receptu se preporučuje koristiti one duguljaste, crvene, slatke i isto tako duguljaste, ali tanje, ljute, zelene.
Ako vam se gledaju nijanse boja paprike od žute do tamno crvene, a vi ih po načelima kromatske ljestvice boja poslažite u vatrostalnu posudu pa u pećnicu. Osim što će ludo izgledati doživjet ćete paprikasti okus kao nikada do sada!
Konrad nam je napravio ovo jelo istu večer kada i špagete aljo e buro.
Jeli smo te paprike dosta kasno navečer. Bojala sam se da to naši želučići neće moći probaviti, jer i dragi i ja smo osjetljivi na paprike, ali srećom nije bilo tako
Uspjeli smo pojesti i one ljute i one slatke i masline i kapare. I sve smo to zalili čašama crnog vina i potunkali s par šnita kruha.
za 4 osobe
2, 3 veće, duguljaste, slatke, crvene paprike, očišćene i narezane na duguljaste ploške
4 duguljaste, zelene, ljute paprike, također očišćene i narezane na ploške
šalica domaćih, crnih maslina
šalica domaćih, ukiseljenih kapara
sol
maslinovo ulje
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Kad ste očistili i narezali paprike smjestite ih u vatrostalnu posudu, posipajte maslinama i kaparima i začinite s muškatnim oraščićem, soli i maslinovim uljem.
Ubacite u pećnicu i pustite da se peku 20 do 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i poslužite - odmah uz bukaru vina i bokun domaćeg kruva
Guštajte u paprikama na entu i divite se njihovom pojačanom i intenzivnom okusu ;)