kandidat za šefa sdp-a

Zoran Paunović: Osjećam se kao Goran Ivanišević kad je osvojio Wimbledon

15.09.2024 u 18:44

Bionic
Reading

Gradonačelnik Makarske i predsjednik makarskog SDP-a, Zoran Paunović, prošao je u drugi krug unutarstranačkih izbora, gdje će se suočiti sa Sinišom Hajdašem Dončićem za mjesto vođe najveće oporbene stranke

Za N1 je rekao da ga njegov politički put podsjeća na put Gorana Ivaniševića.

“Praktički je bio otpisan, pa je s pozivnicom ušao na turnir i osvojio ga. To me podsjetilo na moj put jer mi je kandidatura u početku bila odbijena. Sada sam se vratio i prošao u drugi krug. Danas kreće nova utakmica, i želim Hajdašu Dončiću da opet osvoji 48 posto”, izjavio je Paunović.

'Cilj je pobjeda nad HDZ-om'

"Ovo pokazuje da mnogo ljudi želi promjene. U drugom krugu sve je otvoreno, pa pozivam članove stranke da prepoznaju novu energiju i novog čovjeka. Imam znanje i energiju da SDP pretvorim u pobjedničku, socijaldemokratsku stranku. Bit ću taj koji će brinuti o građanima, ostati blizak s njima i kreirati nove politike koje su njima bliske. Moj cilj je pobjeda nad HDZ-om na sljedećim parlamentarnim izborima", rekao je Paunović.

Paunović je osvojio 20,66 posto glasova, što je iznenadilo mnoge, uključujući i njega samoga. U intervjuu s Ilijom Radićem priznao je da se osjeća kao Goran Ivanišević nakon osvajanja Wimbledona 2001. godine. Također je svjestan da ga mnogi SDP-ovci još ne poznaju, ali vjeruje da će u narednim danima imati priliku predstaviti se.

Dobio podršku Mrsića i Kešera

Njegov položaj dodatno jača podrška koju je dobio od dvojice protukandidata iz prvog kruga, Miranda Mrsića i Mladena Kešera, koji su jasno izrazili stav da bi Hajdaš Dončić bio povezan sa starim problemima i ne bi vodio stranku u budućnost.

Hajdaš Dončić jest favorit, no dodatnu težinu Paunovićevoj kampanji daje i podrška iskusnog političara i SDP-ovca Ranka Ostojića. S obzirom na to, drugi krug mogao bi biti izuzetno napet.