Italija pod opsadom

Ferrari brži i od epidemije: 'Propeti konjić' privremeno zatvara svoje muzeje

26.02.2020 u 09:54

Bionic
Reading

Legendarni talijanski proizvođač sportskih automobila, koji ulazi u 81. godinu postojanja, do 1. ožujka ograničit će pristup svojim postrojenjima i muzejima

Ovih dana pratimo dramatična izvješća iz susjedne nam Italije u kojima se dvije sjeverne pokrajine, Lombardija i Veneto, bore protiv epidemije koronavirusa tako što ograničavaju pristup pojedinim područjima na kojima je najviše zaraženih. Od izbijanja virusa Covid-19 u Italiji do danas preminulo je jedanaestero ljudi, a najviše u Lombardiji.

Kao odgovor na širenje opasnog virusa, proizvođač legendarnih talijanskih sportskih automobila Ferrari privremeno je zatvorio svoje muzeje u Maranellu i Modeni do 1. ožujka. Isto tako, niti posjetiteljima koji su dosad mogli organizirano pogledati njihova tvornička postrojenja takve ture privremeno nisu dozvoljene. Da podsjetimo, sjedište Ferrarija nalazi se u Maranellu u nešto južnijoj pokrajini Emilia-Romagna, čiji je glavni grad Bologna.

Muzeji Ferrarija

Dva Ferrarijeva muzeja, kako je objavljeno sredinom siječnja 2020. godine, zabilježili su 2019. godine novi rekord s više od 600.000 posjetitelja i rast od oko 12 posto u odnosu na prethodnu godinu. Obje izložbene strukture profitirale su od snažnog trenda rasta kojem je u 2019. godini pridonio MEF (Museo Enzo Ferrari) u Modeni s preko 200.000 posjetitelja, dok je muzej Ferrarija iz Maranella posjetilo preko 400.000 posjetitelja.

U izjavi proizvođača sportskih automobila iz Italije u ponedjeljak također je navedeno da će zaposlenicima iz pogođenih područja ili onima koji se spremaju posjetiti Ferrari ograničiti pristup.

Da nevolja bude veća, upravo su u tijeku predsezonska testiranja svih momčadi Formule 1 na stazi Catalunya-Barcelona u Španjolskoj, jer nova sezona počinje za nešto više od tri tjedna utrkom u Melbourneu u Australiji. Nije posve jasno kako će se to odraziti na pripreme njihove Formula 1 momčadi Scuderia Ferrari, jer njihovo brojno osoblje mora zbog prirode svog posla putovati iz Italije u Španjolsku i obrnuto.

U izjavi Ferrarija se navodi kako i dalje pažljivo promatraju razvoj situacije, a ukoliko budu potrebne dodatne preventivne mjere, one će se odmah i poduzeti.

Zasad ne planirajte posjete legendarnom 'Propetom konjiću', bez obzira koliko ste zagriženi ferrarist!

  • +22
Muzeji legendarne marke Ferrari Izvor: Promo fotografije / Autor: Ferrari