SAMO ZA KINEZE

Upoznajte Kamiq, Škodin treći SUV

24.04.2018 u 10:38

Bionic
Reading

Nadolazeći autosalon u Pekingu bit će prepun premijera. Kako i ne kad je kinesko tržište posljednjih godina najveće po prodaji automobila na svijetu, a ovaj trend neće tako skoro stati

Posljednji u nizu modela koje ćemo vidjeti pod svjetlima reflektora je Kamiq, Škodin treći SUV kojeg nažalost nećemo vidjeti i na našim cestama. Česi su, naime, odlučili ovaj automobil učiniti dostupnim isključivo Kinezima.

Šteta jer se čini kako je riječ o poprilično praktičnom kompaktnom SUV-u koji bi se odlično smjestio ispod veće braće Kodiaqa i Karoqa.

Škoda zasad nije objavila tehničke detalje o automobilu, no za očekivati je da će se automobil izrađivati na platformi PQ koju će dijeliti s kineskom verzijom Rapida, te koristiti 1,5-litreni benzinski motor.

Škoda Kamiq Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Europljani ipak ne trebaju očajavati jer je Škoda već potvrdila proizvodnju serijske izvedbe Vision X koncepta koji bi se u prodaji trebao pojaviti iduće godine.

Ovaj automobil Škoda će izrađivati na modularnoj platformi MQB, a pokretat će ga paleta motora uključujući sofisticirane plug-in hibride.