REŠETKA HLADNJAKA

Recite zbogom BMW-ovim ‘bubrezima’. Što će KIA reći na bavarski dizajn?

23.04.2018 u 12:35

Bionic
Reading

BMW-ove automobile najlakše je prepoznati zbog bubrežastog otvora rešetke hladnjaka, no čini se da se ovom dizajnerskom elementu bliži kraj

Bavarci su za autosalon u Pekingu najavili premijeru električnog koncepta iX3. O samom SUV-u malo toga je poznato, no BMW nam je putem Twittera pokazao prvu fotografiju prednjeg kraja automobila s redizajniranom rešetkom hladnjaka koju sad čini jedna cjelina.

Jedini problem za BMW jest što već postoji proizvođač s takvim dizajnom rešetke hladnjaka a zove se - KIA.

Rešetke hladnjaka dosad su igrale dvojaku ulogu. Funkcionalnu u svrhu propuštanja zraka za hlađenje motora, te dizajnersku. No električnim automobilima, s funkcionalnog aspekta, ona je nepotrebna.

Dodatni motiv za promjenu prepoznatljivog izgleda BMW je imao i u obliku sigurnosnih radarskih sustava koje proizvođači montiraju centralno na prednji kraj automobila, no bubrežasti otvori su Bavarcima otežavali ovaj proces.

Kako god bilo, fanovi su već zasuli BMW kritikama, pa ostaje za vidjeti hoće li novi dizajn ostati značajka samo ovog koncepta ili ga Nijemci planiraju prenijeti i na buduće serijske modele.

  • +7
KIA Forte Izvor: Promo fotografije / Autor: Kia