INVESTICIJA U KOPRIVNICI

Belupo planira gradnju nove tvornice lijekova

13.09.2013 u 10:48

Bionic
Reading

Farmaceutska kompanija Belupo, koja djeluje unutar Grupe Podravka, gradit će u Koprivnici novu tvornicu lijekova

Po neslužbenim informacijama iz poslovodstva Podravke d.d., realizacija projekta kreće već iduće godine, za kada je predviđeno projektiranje i gradnja tvornice. Prođu li novi pogoni testiranja i inspekcijske nadzore, koji su predviđeni u 2015. godini, očekuje se da će proizvodnja punim kapacitetom krenuti već tijekom 2016. godine

Informacija o gradnji novih Belupovih proizvodnih pogona potvrđena je i iz odjela za odnose s javnošću Belupa. Na upit o tom projektu, pismeno je odgovoreno kako dvije postojeće tvornice, krutih i polukrutih lijekova te krema, masti i gelova, ali i mikrobiloški laboratorij, nisu dostatne za današnje potrebe poslovanja na 16 europskih farmaceutskih tržišta. Stoga se priprema novi investicijski ciklus, odnosno gradnja nove tvornice koja bi s radom trebala početi 2016. godine.

Nova će tvornica proizvodne kapacitete povećati za trećinu, a u polukrutim oblicima (kreme i masti) kapaciteti bi nam porasli za 2,5 puta', stoji u odgovoru iz Belupa.

Belupova investicija, koju još treba odobriti Nadzorni odbor, kretat će se oko 55 posto prihoda ostvarenog prošle godine, što je približno 500 milijuna kuna u naredne četiri godine.