TRŽIŠTE KAPITALA

Blag rast dioničkih indeksa uz nastavak skromnog prometa

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je svjedočilo nastavku skromne likvidnosti, gdje je u ostvaren dionički promet od svega 5,2 milijuna kuna. Dionički indeksi su dan zaključili blago u zelenom teritoriju, pri čemu je CROBEX ojačao svega 0,06 posto, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,34 posto. Sektorski je najbolju izvedbu imao indeks turističkog sektora koji je zaključio 0,4 posto u zelenom teritoriju, dok je gubitnike predvodio indeks transportnog sektora s minusom od 1,9 posto

Svega se jedan milijunaš istaknuo u trgovanju, i to dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na ravno milijun kuna prometa porasla 1,3 posto te zaključila dan na 144 kune. Nešto iznad pola milijuna kuna prometa su prikupile povlaštena dionica Adrisa te redovna dionica Luke Ploče, pri čemu je prva ojačala 0,8 posto, dok je dionica Luke Ploče stagnirala na 600 kuna. Ostala izdanja su zabilježila promete ispod pola milijuna kuna.

Titula dobitnika dana ide dionici Tankerske plovidbe, koja je na prometu od oko 55 tisuća kuna skočila 16 posto. Pozitivna cjenovne kretanja su zabilježena u dionicama Sunčanog Hvara, Luke Rijeka te Ericsson Nikole Tesle, čije su cijene porasle redom 2,9 posto, 2,4 posto i 2,1 posto.
Na strani gubitnika prvo ime je dionica Atlantske plovidbe, koja je svjedočila padu cijene od 5,9 posto, i to kao posljedica realizaciji kapitalnih dobitka iz zadnjih tjedan dana. Osjetni padovi cijena još su zabilježeni u dionicama Petrokemije, Đure Đaković Holdinga i Hotela Brela, koje su redom oslabile 5,5 posto, 3,3 posto i 3,2 posto.

Dobitnik dana Tankerska plovidba +16,09% 700,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -5,93% 117,54

Crobex +0,06% 1.616,27

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE.