TRŽIŠTE KAPITALA

Burzovni promet najslabiji od početka srpnja

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u petak je zaključilo s mješovitim performansama, pri čemu su indeksi zaključili na suprotnim stranama. Indeks CROBEX je, nakon tri uzastopna dana blagog rasta, zabilježio pad od 0,1 posto te je zaključio na 1.693,68 bodova, dok je njegova uža inačica CROBEX10 ojačao blagih 0,1 posto

Sektorski su najviše izgubili indeksi sektora industrije i turističkog sektora, oba s padom vrijednosti od 0,8 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, koji je ojačao 1,7 posto.

Ukupna likvidnost je oslabila u odnosu na prethodni trgovinski dan, te je iznosila svega 3,7 milijuna kuna, što je najniža razina od početka srpnja. Milijunski promet nije ostvarila niti jedna dionica, a najbliže tome je bila povlaštena dionica Adrisa s prometom od 912 tisuća kuna te porastom cijene od 0,7 posto. Dionica Hrvatskog Telekoma je bila druga po likvidnosti, te je na 384 tisuće kuna prometa oslabila 0,5 posto.

Titula gubitnika dana ide dionici SN Pectinatusa, čija je cijena zabilježila pad od 4,4 posto te time izbrisala sve dobitke u protekla dva dana. Među gubitašima valja još spomenuti dionice Sunčanog Hvara i Chromos agro, koje su redom oslabile 4,2 posto i 2 posto.

Na strani dobitnika, prvo ime je dionica Kutjeva, čija je cijena uzletjela 3,8 posto, ali na samo 45 tisuća kuna prometa. Solidne rezultate su ostvarile još dionice Đure Đaković Holdinga i Valamar Riviere, koje su redom ojačale 0,7 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana
Kutjevo+3,77%17,90

Gubitnik dana
SN Pectinatus-4,37%54,50

CROBEX-0,08%1.693,68

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE