KONGRES MENADŽERA 2024.

'Danas nam više nego ikada trebaju lideri koji žive ono što govore'

05.10.2024 u 15:37

Bionic
Reading

U organizaciji udruge CROMA održan je dvodnevni Kongres menadžera 2024. pod nazivom 'Ljudi, tehnologija i budućnost poslovanja'. Događaj je okupio više od 300 vodećih menadžera i stručnjaka iz Hrvatske i regije. Sudionici su kroz panel rasprave i predavanja razmatrali ključne izazove i prilike koji oblikuju poslovni svijet danas i u budućnosti

Kongres je otvorila predsjednica Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika HUM-CROMA, Ana Soldo, naglasivši kako umjetna inteligencija sve više mijenja svakodnevne zadatke lidera. 'Danas nam više nego ikada trebaju lideri koji žive ono što govore, čija djela ih čine uzorima i koji se ne boje prihvatiti promjene', istaknula je Soldo.

Izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik predsjednika RH za ekonomiju, također je naglasio važnost liderstva u ovim izazovnim vremenima, istaknuvši da su lideri ključni za predvođenje posvećenosti boljoj budućnosti.

Paneli i teme koje oblikuju budućnost

Kongres je započeo panelom 'Lideri nove generacije' na kojem su Menadžeri godine 2023. istaknuli kako su prevladali izazovna vremena i prigrlili promjene. Fokus je bio na strateškom pristupu, fleksibilnosti i prilagodbi u nestabilnim okolnostima. U nastavku je panel 'Poduzetnici – pokretači hrvatskoga gospodarstva' donio uvide u ulogu poduzetništva i inovacija, dok je panel 'Gen Z – generacijski jaz ili most' pružio perspektive lidera generacije Z o izazovima i prednostima u poslovanju.

Panel 'Hrvatski biznis modeli koji ne poznaju granice' okupio je vodeće hrvatske menadžere i predsjednike uprava međunarodnih kompanija, koji su govorili o održivoj strategiji, transformaciji i inovaciji, naglasivši važnost prilagodbe menadžerskih vještina novim okolnostima.

  • +14
Kongres menadžera 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Liderstvo u doba promjena

Glavna govornica dr. Vanja Ljevar održala je predavanje o 'Digitalnom DNK', istaknuvši kako naši digitalni tragovi kreiraju psihološki profil klijenata, dok je Ivan Maglić govorio o primjeni umjetne inteligencije u poslovanju. 'Izvršni direktori trebaju razumjeti potencijal generativne umjetne inteligencije te identificirati potrebne vještine za njenu primjenu', izjavio je Maglić.

Glavni govornik Kongresa, dr. Eugene B. Kogan s Harvarda, održao je predavanje o pregovaranju u vodstvu, naglasivši važnost pregovaračkih vještina u ulozi lidera. Njegov razgovor jedan na jedan sa Stjepanom Oreškovićem dodatno je produbio tu temu.

Kongres je zatvorila Jasminka Horvat Martinović, glavna direktorica HUM-CROMA-e, zahvalivši svim sudionicima i panelistima te poručila: 'Ključno je kako vodimo svoje timove kroz inovacije, uz očuvanje humanosti u poslovanju.'