ZAGREBAČKA BURZA

Indeksi peti uzastopni dan u crvenom, Adris u fokusu investitora

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je novi tjedan nastavilo s padom dioničkih indeksa, gdje su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,5 posto i 0,3 posto, što je njihov peti uzastopni dan pada. Svi sektorski indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, pri čemu je najveći gubitak pretrpio indeks transportnog sektora, koji je potonuo 3,3 posto

Likvidnost je ojačala u odnosu na prethodni trgovinski dan i iznosila je nešto više od 12,7 milijuna kuna, pri čemu su više od polovine ukupnog prometa ostvarile redovne i povlaštene dionice Adrisa. Redovna dionica Adrisa je uknjižila 4,1 milijun kuna prometa, pri čemu je ojačala 0,9 posto, dok je povlaštena dionica na 2,6 milijuna kuna prometa oslabila 1,9 posto te zaključila na 363 kune. Među milijunašima bila je još samo dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 2,1 milijun kuna prometa zaključila uz nepromijenjenu cijenu.

Titula gubitnika dana ide dionici Optima Telekoma, koja je na nešto više od 62 tisuće kuna prometa potonula 7,5 posto. Na strani gubitnika su bile još i dionice Atlantske plovidbe i Maistre, koje su redom oslabile 4,7 posto i 2,5 posto.

Među likvidnijim izdanjima nije bilo značajnijih dobitnika. Najveći porast cijene su ostvarile dionice Valamar Riviere, koje su na 833 tisuće kuna prometa ojačale 1,2 posto, a solidne rezultate su ostvarile još i dionice Propriusa i Ericsson Nikola Tesle, koje su dobile na vrijednosti 0,4 posto i 0,2 posto.

Dobitnik dana

Valamar Riviera+1,16%23,30

Gubitnik dana
Optima Telekom-7,47%1,61

CROBEX
-0,54%1.690,09

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.