TRŽIŠTE KAPITALA

Na burzi bez većih uzbuđenja, u fokusu dionica HT-a

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u srijedu je imalo mješovite performanse, gdje su dionički indeksi zaključili dan na suprotnim stranama. Indeks CROBEX je zabilježio porast od blagih 0,1 posto te je zaključio dan na 1.693,34 bodova, dok je njegova uža inačica CROBEX10 kliznuo 0,1 posto u crveni teritorij. Sektorski je najviše izgubio indeks sektora industrije s padom od 1 posto, dok se među dobitnicima našao jedino indeks turističkog sektora koji je porastao 0,3 posto

Ukupna likvidnost se zadržala na skromnim razinama, kao i prethodni trgovinski dan te je iznosila oko 11 milijuna kuna, od čega je 1,3 milijuna kuna ostvareno u OTC transakciji dionicom Hrvatskog Telekoma. I u redovnom trgovanju je dionica Hrvatskog Telekoma bila najlikvidnija, te je na 4,8 milijuna kuna prometa zaključila 0,2 posto u negativnom teritoriju. Među milijunaše su se ugurale još samo povlaštene dionice Adrisa, koje su na 2,3 milijuna kuna prometa oslabile 0,1 posto.

Titula gubitnika dana ide dionici Viadukta, koja je na 92 tisuće kuna prometa potonula 3 posto. U stopu ju prati dionica Excelsa nekretnina, koja je kliznula 2,2 posto, ali na prometu od samo 50 tisuća kuna. Među gubitnicima valja još izdvojiti i dionicu Atlantske plovidbe, koja je zabilježila pad cijene od 1,4 posto.

Na strani dobitnika, prvo ime je dionica SN Pectinatusa sa skokom cijene od 6,7 posto na 73 tisuće kuna prometa. Znatnije poraste su još ostvarile dionice hotelijera Maistre i Arenaturista, koje su redom ojačale 2,9 posto i 2,5 posto.

Dobitnik dana
SN Pectinatus+6,73%55,50

Gubitnik dana
Viadukt-2,97%255,18

CROBEX+0,05%1.693,34

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE