VREMENSKA NEPOGODA

Nevrijeme sa kišom i tučom diljem Hrvatske, u Sisku poplavljene ceste i kuće

02.05.2018 u 20:05

Bionic
Reading

Prema podacima portala lightningmaps.org, koji prati udare gromova, nevrijeme je oko 19 sati zahvatilo šire područje oko Siska sve na sjever do Velike Gorice, a gromovi su "udarali" i na širem području Slavonskog Broda, u Međimurju dok je kiša počela padati i u Zagrebu

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena za zagrebačko područje, a malo "blaže" žuto upozorenje za osječku i riječku regiju.

Jako nevrijeme praćeno grmljavinom, kišom i tučom pogodilo je u popodnevnim satima Sarajevo. Oluja koja je pogodila Sarajevo i sjeverne dijelove BiH u večernjim satima stigla je do kopnenih dijelova Hrvatske, javlja N1.

"U noći i ujutro postupno naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, najprije na Jadranu i u gorskim predjelima, a do kraja dana i u središnjim te sjevernim krajevima. Na zapadu, ponajprije u gorju oborina lokalno može biti i obilnija, dok će najviše sunčanog vremena biti u Slavoniji i Baranji", stoji u prognozi DHMZ-a za večeras i sutra.

  • +4
U večernjim satima nevrijeme je zahvatilo Sisak Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zbog udara groma zapalio se stan u Požegi?

U centru Požege, u Primorskoj ulici, oko 19 sati je izbio požar na višestambenoj zgradi. Plamen je buknuo u stanu u potkrovlju. Na teren su žurno izišli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, HEP i policija. Požar je lokaliziran.

Prema neslužbenim informacijama u trenutku izbijanja požara u kući su bila djeca. Pretpostavlja se da je uzrok požara udar groma, piše Požega.eu.

Nevrijeme u Slavonskom Brodu Izvor: Društvene mreže / Autor: SBPlusvideo

Nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom koje je protutnjalo Siskom ostavilo je nekoliko srušenih stabala na prometnicama te poplavljene ceste i pothodnike, piše Večernji list.

Oborinska voda stvara probleme u prometu na nekoliko mjesta, poplavljeni su podrumi u Ulici Ivana Meštrovića dok je u jednom pothodniku na sisačkoj zaobilaznici u visokoj vodi ostalo i zaglavljeno osobno vozilo.

Veći dio Siska bio je bez struje 15-ak minuta.