Proteklog tjedna u senzornom laboratoriju Agronomskog fakulteta u Zagrebu, održan je 6. Crospirit – međunarodno ocjenjivanje rakija, likera i ginova. Ovogodišnji šampion među ginova je gin Cherry on top destilerije Babić craft distillery
Cherry on Top prvi je proizvod koji je obiteljska destilerija Babić craft distillery plasirala na tržište prije nešto manje od godinu dana. Drugi dan od objave rezultata na Crospiritu, gin Cherry on top odnio je zlato u svojoj kategoriji i na natjecanju GinIstra.
Vlasnici destilerije su supružnici Franjo i Andrea Babić. Njihov šampionsko piće je prvi hrvatski gin s infuziranom trešnjom nastao u destileriji nadomak Križevaca.
'Kao što sam naziv implicira, ovo je piće stvoreno za uživanje i dolazi kao šlag na tortu, točka na 'i' odnosno cherry on top odličnom društvu i posebnoj prilici koju čini još boljom. Pri kreiranju gina vodili smo se također idejom da Cherry on Top bude najčešći odabir za poklon, izraz poštovanja i privrženosti sadržan u kvalitetnom piću. U Cherry on Top uloženo je iznimno puno truda, vremena, pokušaja, ali i najkvalitetnijih namirnica i stoga smo iznimno radosni i ponosni što je naš prvi gin okrunjen zlatom na dva natjecanja na kojima smo bili debitanti – Crospirit i GinIstra. Cherry on Top je naš šlag, ne na kraju, već na početku naše poslovne priče', izjavio je Franjo Babić.
Uz daljnje širenje na tržištu brenda Cherry on top, Babić craft Destillery radi na kreiranju novih linija alkoholnih pića. Prva u planu je linija rakija koje će također imati određeni odmak od tradicionalne recepture.
U avanturu s alkoholnim pićima supružnici Babić su krenuli 2014. kada su posadili plantažu trešanja od preko 1200 stabala. Franjo je diplomirani agronom smjera voćarstvo, vinarstvo i vinogradarstvo dok je Andrea profesorica hrvatskoga jezika i knjižničarka.