U organizaciji GIUPPH-a (Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u hotelu International u petak je održano treće međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića ISCRO 2017
Proizvođači jakih alkoholnih pića iz šest zemalja okupili su se na ISCRO 2017 radi promoviranja visokih standarda kvalitete svojih proizvoda. Ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića provedeno je na slijepo po kriterijima Međunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) čime je osigurana objektivnost i mogućnost usporedbe s najvećim svjetskim ocjenjivanjima.
Peteročlani ocjenjivački žiri bio je sastavljen od vrhunskih hrvatskih stručnjaka, certificiranih senzorskih analitičara, a na ISCRO 2017 pristiglo je 60 uzoraka a jaka alkoholna pića ocjenjivana su u pet kategorija.
'Izuzetno smo zadovoljni što, nakon svega tri godine održavanja, sve više proizvođača iz zemlje i inozemstva prepoznaje ISCRO 2017 kao objektivno i nepristrano ocjenjivanje kvalitete. Usporedivost i objektivnost je osigurana metodom OIV od 100 bodova na osnovu koje se proizvodi ocjenjuju. Naš cilj je istaknuti visoke standarde kvalitete te omogućiti krajnjim korisnicima prepoznavanje kvalitetnih proizvoda', rekla je Jasna Čačić, direktorica GIUPPH-a.
Čačić je naglasila da, iako šampion kvalitete ove godine nije dodijeljen, svi su uzorci bili izuzetne kvalitete te je dodijeljeno 11 zlatnih, 21 srebrna i 12 brončanih nagrada.
Ove godine na ISCRO 2017 sudjelovali su po prvi puta i barmeni iz Hrvatske sekcije barmena koji su u okviru natječaja GIUPPH-a 'Zadivi nas svojim talentom' kreirali koktele od jakih alkoholnih pića domaćih proizvođača. Najbolji koktel prezentiran je na svečanoj dodjeli nagrada.