tržište kapitala

Zagrebačka burza: Mješovite izvedbe indeksa

Bionic
Reading

Srijeda je protekla bez jasnog kretanja glavnih dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, dok je likvidnost ostala na višim razinama zbog blok transakcija. CROBEX indeks zabilježio je pad od 0,2 posto, dok je CROBEX10 ojačao za 0,1 posto. Među sektorskim indeksima, najveći rast imao je indeks prehrambenog sektora s plusom od 0,7 posto, dok je indeks turističkog sektora oslabio za 1,5 posto, zbog lošije izvedbe dionice Plave Lagune

Likvidnost je oslabila u odnosu na prethodni dan, no i dalje je ostala povišena na 1,5 milijuna eura, ponajviše zbog blok transakcija. Povlaštena dionica Adris grupe prednjačila je u blok transakcijama s prometom od 417 tisuća eura, a pratila ju je dionica Ericsson Nikole Nesle s 370 tisuća eura u blok transakcijama. U redovnom prometu najviše se trgovalo dionicom Hrvatskog Telekoma, koja je ojačala za 0,3 posto na prometu od 111 tisuća eura.

Samo je nekoliko dionica upisalo pozitivne rezultate, a među njima se istaknula dionica Atlantske Plovidbe s plusom od 2,5 posto, no uz mali promet. Na stranici gubitnika, najveći pad imala je dionica ACI marina, s minusom od 7,6 posto, također uz mali promet.

Dobitnik dana:   Atlantska Plovidba   +2.50%   49,20

Gubitnik dana:   ACI   -7,61%   850,00

CROBEX:   -0,17%   2,935.79