tržište kapitala

Zagrebačka burza: Nastavak trgovanja bez jasnog sentimenta, dionice Končara u fokusu

Bionic
Reading

Nejasan sentiment se nastavio na domaćem tržištu kapitala, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz male promjene, dok je likvidnost ojačala u odnosu na prethodne dane

Indeks CROBEX je nastavio sa svojom cik-cak izvedbom, te se nakon jednog dana predaha u zelenom vratio u negativni teritorij s padom od 0,1 posto. S druge strane, indeks CROBEX10 je ojačao 0,3 posto na 1.829,9 bodova. Svi sektorski indeksi su dan završili s negativnim predznakom, pri čemu se najviše na udaru našao indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 3,6 posto.

Iako nije bilo bitnijih korporativnih vijesti, ukupni dionički promet je ojačao na 1,2 milijuna eura, pri čemu su se u fokusu ulagača našle dionice Končara. Tako se najviše trgovalo redovnim izdanjem Končar D&ST, koje je na prometu od 307 tisuća eura zaključilo nepromijenjeno, a slijede ih dionice Končara s prometom od 236 tisuća eura i rastom cijene od 1,1 posto. Aktivno se trgovalo i dionicom Dalekovoda, koja je na prometu od 177 tisuća eura potonula 4,5 posto, te time izbrisala dio dobitaka iz prethodnih dana.

Uz dionicu Dalekovoda, loš dan su imale i dionice AD Plastika, koje su izgubile također 4,5 posto na vrijednosti, te dionice Jadroplova, čija je cijena oslabila 2,8 posto.

S druge strane, dionice ACI-a su porasle 2,2 posto, dionice Jadroagenta su ojačale 1,9 posto, dok su dionice Kraša dobile 1,7 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana ACI +2,22% 920,00

Gubitnik dana Dalekovod -4,49% 3,40

CROBEX -0,12% 2.945,37