istraga u tijeku

Dan nakon tragične smrti 3 mornara: Ministarstvo se oglasilo o nesreći na trajektu Lastovo

12.08.2024 u 11:30

  • +12

Nesreća u trajektnoj luci Mali Lošinj

Izvor: Cropix / Autor: Sandro Puncet

Bionic
Reading

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture poslalo je priopćenje o nesreći na Jadrolinijinom trajektu Lastovo koja se dogodila jučer u trajektnoj luci u Malom Lošinju. Rampa trajekta srušila se na mornare, od kojih su trojica smrtno stradala, a četvrti je teško ozlijeđen

Nastavno na priopćenje o nesreći na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, prilikom koje su smrtno stradala tri člana posade dok je četvrti teško ozlijeđen, iz ministarstva je stiglo priopćenje o daljnjem postupanju.

"U ponedjeljak, 12. kolovoza nastavila se istraga o nesreći na Jadrolinijinom trajektu Lastovo. Sukladno Pomorskom zakoniku u slučaju pomorske nesreće ili pomorske nezgode Ministarstvo provodi izvide pomorskih prekršaja, u skladu s odredbama propisa kojima se uređuje prekršajni postupak, radi otkrivanja i kažnjavanja počinitelja pomorskih prekršaja koji su u vezi s događajem pomorske nesreće ili nezgode.

Istragu provode ovlašteni djelatnici Ministarstva i nadležne Lučke kapetanije. Usporedno s ovom istragom, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provodi sigurnosnu istragu radi utvrđivanja okolnosti i uzroka, koji su do pomorske nesreće doveli te predlaganja korektivnih mjera za njihovo sprječavanje i ponavljanje, unaprjeđivanje sigurnosti plovidbe, kao i smanjivanje opasnosti od posljedica pomorskih nesreća.

Sigurnosna istraga provodi se neovisno o svim istragama koje o pomorskoj nesreći provode druga državna tijela. O rezultatima istraga javnost će biti pravovremeno obaviještena", priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.