MASAKR U GRADAČCU

Ranjena žena na respiratoru, liječnici se bore za njen život, danas prosvjed

12.08.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Ženska osoba koju je jučer teško ranio Nermin Sulejmanović u Gradačcu i dalje je u veoma teškom stanju, a liječnici u Tuzli bore se za njezin život. U međuvremenu, zbog masakra koji je prenošen na Instagramu i šokirao je javnost u regiji danas u 12 sati građani Gradačca organiziraju mirni prosvjed

'Pacijentica je i dalje na respiratoru. U toku dana planirana je dodatna dijagnostika od koje zavise dalji koraci. Stanje je i dalje teško', kazao je za Klix.ba glasnogovornik tuzlanske bolnice Eldar Šehić.

U tuzlanskoj bolnici hospitalizirana je još jedna žrtva Sulejmanovića. Riječ je o muškarcu N. P. koji je jučer u UKC dovezen sa povredama donjih ekstremiteta zbog čega je hospitaliziran u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno.

  • +2
Gradačac: Policijski očevid povezan s trostrukim ubojstvom Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

Podsjećamo, Sulejmanović je u petak ujutro uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge Nevzete Hećimović. Osim nje, ubio je oca i sina (23) koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih. U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.

U Gradačcu od danas traje trodnevna žalost nakon što je jučer pomahnitali Nermin Sulejmanović brutalno ubio svoju nevjenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, a zbog toga će danas u 12 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu biti održan prosvjed.