TKO MU JE POMOGAO?

Šest dana nakon masakra u Gradačcu kreće vještačenje mobitela ubojice

17.08.2023 u 07:23

Bionic
Reading

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, naložio je sigurnosnim službama vještačenje mobitela Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubojice iz Gradačca. Vještačenjem bi se konačno moglo otkriti s kojim je sucima i policajcima Sulejmanović razgovarao te je li među njima bila ljubavnica koja je otkrila adresu na kojoj se skrivala njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, koju je brutalno ubio i to prenosio na Instagramu

Vještačenje mobitela trostrukog ubojice iz Gradačca moralo bi otkriti još niz detalja: je li imao pomagače u stravičnom masakru, s kim je razgovarao prije zločina, koliko je imao krtica u pravosuđu i policiji te je li itko znao da će ubiti svoju nevjenčanu suprugu, javlja Blic.

Poznato je da je Sulejmanović često koristio mobitel za objave na društvenim mrežama, što je kulminiralo live prijenosom Nizaminog ubojstva na Instagramu.

Na telefonu se vjerojatno nalazi njegova osobna prepiska s brojnim osobama, fotografije, selfieji... ali i povijest pretraživanja interneta, koja bi mogla pokazati je li i koliko dugo planirao zločin.

Ured glavnog tužitelja i Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak na kojem se razgovaralo o postupanju institucija nakon što je Nizama prijavila kazneno djelo nasilja u obitelji.

  • +34
Pokop ubijene Nizame Hećimović u Gradačcu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Utvrđuje se tko je od pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona Sulejmanoviću dojavio gdje se nalazi Nizama, koja se skrivala kod tetke, te kakvu ulogu u cijeloj priči ima Dženana S, policijska službenica PU-a Gradačac.

Njezin odvjetnik je za Jutarnji list u srijedu kazao da njegova klijentica ne samo da nije odala Nizamino skrovište, nego da nije imala nikakvu vezu, osobito ne ljubavnu, sa Sulejmanovićem.

Prema saznanjima Avaza, policija i Tužiteljstvo istražuju još jednog policajca koji je imao kontakte sa Sulejmanovićem. Navodno je riječ o visokopozicioniranom inspektoru Policijske stanice Gradačac, kojemu je Sulejmanović bio osobni trener.