incident u sudnici

Zatvorenik umalo nasrnuo na sutkinju: 'Skinuo je hlače i gaće, bilo je to u sekundi'

25.10.2024 u 13:19

Bionic
Reading

Na Općinskom sudu u Zagrebu zatvorenik iz Remetinca pokušao je napasti sutkinju, ali su ga svladali pravosudni policajci. U Remetincu je završio upravo zato jer im je prijetio da će ih pobiti kad ga sljedeći put budu vodili na sud

Zatvorenik zatvora Remetinec, iako je bio vezan lisicama, uspio se skinuti gol i krenuti prema sutkinji. Kako RTL doznaje od Sindikata pravosudnih policajaca, isti je muškarac završio iza rešetaka jer im je prijetio da će ih pobiti.

'Istina je, riječ je o zatvoreniku koji je nedavno prijetio pravosudnim policajcima. Danas je imao ročište na Općinskom kaznenom sudu upravo zbog te prijetnje. U jednom trenutku je skinuo hlače i gaće, bilo je to u sekundi. Pravosudni policajci odmah su reagirali i spriječili ga da napravi problem", rekao je Jelenko Krešo, dopredsjednik Sindikata.

Sreća u nesreći je bila ta što su mu ostale lisice na nogama. Krešo tvrdi da suci uglavnom ne slušaju njihovu sugestiju da lisice na nogama ostaje. To pravosudnim policajcima otežava posao, odnosno brigu o sigurnosti na sudu, jer ne znaju što se optuženicima 'mota' po glavi.

Prijeteći mail

Muškarac koji je napravio incident na sudu, već je ranije bio u Remetincu. Poslao je mail zatvorskoj upravi u kojem je pisalo: 'Kada me sljedeći put budete vodili na sud, sve ću vas pobiti!' Ovog puta nije uspio u svom naumu. Pravosudni policajci, osim što rade u teškim i rizičnim uvjetima, moraju pokrivati puno veći opseg posla, jer ih nema dovoljno.

'Ljudi je malo i istrošeni su, morate obavljati puno poslova za kolege koji nedostaju i zbog toga ulazimo u rutinu što je opasno. Zatvorenici doslovno vide naše pokrete koje počinjemo izvoditi kao zombiji. Oni nas promatraju 24 sata i doslovno znaju kad će se tko od policajca počešati. To nije dobro', rekao je Krešo, dodavši da je otvoren natječaj za zapošljavanje 150 pravosudnih policajaca.