mariana bucat

ArtiST NOW: Umjetnici organiziraju šetnju i razgovor o bivšem Dalmacijavinu

18.10.2024 u 15:04

Bionic
Reading

U sklopu 42. Splitskog salona u ponedjeljak popodne će se na istočnoj splitskoj obali kod zgrade Dalmacijavina održati Mariana Bucat ARTiST NOW - šetnja i razgovor o toj nekadašnjoj tvrtki koja je zapošljavala brojne radnike iz Splita i okolice

Organizator događaja je Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU) iz Splita koja je pozvala sve da se pridruže šetnji i predstavljanju dijela natječajnog rješenja Istočne obale ARTiST NOW pod vodstvom arhitektice Mariane Bucat.

U okviru rješenja bilo je predviđeno da se odavno napušteno Dalmacijavino, spomenik dalmatinskom težaku i radniku, ujedno zaštićeno kao kulturno dobro, prenamjeni i rekonstruira u muzej dalmatinske suvremene umjetnosti​, navode iz splitskog HULU- a.

Šetnja kreće u 18 sati ispred ulaza u zgradu bivšeg Trasta, a organizatori vjeruju kako bi se tijekom susreta trebale otvoriti teme kao što su budućnost te vrijedne nekretnine, potencijal za izlaganje radova domaćih umjetnika koji su tijekom posljednjih 20-ak godina izgubili značajnu površinu prostora za izlaganje, kao i javne politike koje bi mogle imati blagotvoran učinak na vidljivost umjetnika i načini njihova zagovaranja.

42. Splitski salon realiziran je uz podršku Grada Splita, Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura nova, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita.