proživljava najgore dane

Glumac Ljubiša Samardžić bori se za život

24.05.2017 u 21:42

Bionic
Reading

Glumac Ljubiša Samardžić nalazi se u Kliničkom centru Srbije te se liječnici bore za njegov život. 80-godišnji legendarni glumac u prosincu je završio na operacijskom stolu, nakon čega su liječnici bili optimistični oko njegova oporavka, no glumcu se stanje naglo pogoršalo

Glumac Ljubiša Samardžić ponovno se našao u bolničkom krevetu, nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, doznaje Blic. U prosincu prošle godine imao je tešku operaciju mozga, a trenutno se nalazi u Kliničkom centru Srbije, na Odjelu hematologije, te se liječnici bore za njegov život.

'Ljubiša Samardžić je u izuzetno kritičnom stanju, ugrožen mu je život i liječnici čine sve što je u njihovoj moći', ispričao je za Blic izvor blizak glumcu.

Srpski glumac rodom iz Skoplja u prosincu je bio na operaciji, a liječnici su tada imali optimistične prognoze, no tri mjeseca kasnije zbog vrtoglavice i mučnina nakratko se vratio u bolnicu.

'Doputovala sam sinoć, tako da me je sve to zateklo. Naravno, želim mu brz oporavak', rekla je za Blic glumica Neda Arnerić, koja je s Ljubišom Samardžićem igrala u nekoliko filmova i serija.

Unatoč bolesti, glumac je u ožujku gostovao na beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog  filma povodom njegova filma 'Panta Rei' te je bio pun optimizma.

'Nemam riječi. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film pao je u vrijeme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju idemo dalje. Ponosan sam što ste organizirali tako dobru manifestaciju koja će živjeti dulje nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmijenilo. To me i dira i potiče. Drago mi je što će u programu biti i filmovi autora iz republika bivše Jugoslavije', izjavio je Samardžić tijekom obraćanja publici.